In de coronaperiode hebben we ons suf gestaard op onze inrichting. Hier is veel inspiratie losgekomen om zelf meubels te gaan maken: om het interieur nieuw leven te geven en lekker bezig te zijn. In deze blog bespreken we nieuwste trend op meubelgebied. 

Pallet Meubels blijven in de mode

Een van de grootste trends in de wereld van zelf meubels maken zijn ongetwijfeld de houten meubels gemaakt van oude (of nieuwe) pallets. Het is niet alleen erg makkelijk om meubels te bedenken van een aantal pallets, ook kun je opscheppen hoe bewust je bezig bent omdat je materiaal hergebruikt. De makkelijkste meubels zijn toch wel de houten banken. Stapel een paar pallets op elkaar, maak een schuine leuning van een extra pallet en je hebt een bank. Deze kun je in verschillende kleuren verven of gewoon naturel houden. Een populaire keuze is om de pallets helemaal wit te verven. Het mooie aan pallets is dat het hout vaak bewerkt is tegen insecten, schimmels en relatief resistent is tegen de elementen. De houten pallets zijn dus ideaal om als meubilair op het balkon te gebruiken of op het dakterras. Zelfs hippe terrassen in de steden zien het grote voordeel van pallets. Wel is het belangrijk om goede kussens te kopen, omdat het hout zelf niet bedacht is om op te zitten. Hoewel het hout erg zacht is, kun je toch splinters in je bips krijgen. Pallets kopen bij Hoekman Houtindustrie raden wij aan.

Boekenkast maken 

In de coronaperiode waar iedereen toch wel momenten van isolatie heeft gekend, is het niet zo gek dat we de huiselijke inrichting hebben willen aanpassen. Doe-het-zelf winkels en bouwmarkten kenden een immense influx van nieuwe bouwers. Als je thuis werkt of veel thuis zit en om je heen kijkt, kom je al snel op inspiratie. Een leuke trend die we hebben opgemerkt, is dat mensen zelf hun boekenkasten gingen bouwen. Met een houten boekenkast kun je ontzettend veel kanten op, maar de leukste creatie vonden wij een boekenkast van letters. Bijvoorbeeld de voorletters van jou en je echtgenoot(e). Je kunt tegenwoordig gemakkelijk bewerkt metaal op maat kopen, zodat je ook zelf metalen ofwel industriële boekenkasten kunt vervaardigen.