Werk vanuit de concept: realiseer je droomtuin

Geplaatst op

Creatief bezig zijn is hartstikke leuk en biedt je veel vrijheid. Veel mensen ervaren dit ook zo. Toch is het wel belangrijk om ook in dit gebied van de menselijke geest een beetje structuur aan te brengen, bijvoorbeeld door te werken met een concept. In deze blog geven we je aan hoe je dat kunt doen, zodat je resultaten beter zullen zijn uiteindelijk. Lees snel verder en laat je inspireren!

Het maken van een droomtuin

Ten eerste is het bijzonder slim om te bedenken wat je wilt. Maar hoe kom je er achter? Dit kun je doen door te brainstormen. Hoe doe je dat dan? Veel mensen nemen een stuk karton, een soort bord om dingen op te plakken. Vervolgens gaan ze in allerlei bladen en op internet kijken naar zaken die ze leuk vinden voor in de tuin. Al deze dingen knippen ze uit, al dan niet digitaal, en zorgen dat het op het bord terecht komt. Dit noemen we in het Engels ook wel een mood board. Je kunt dit bord ook voor allerlei andere projecten gebruiken, maar voor de tuin geldt dus: alles wat je leuk vindt voor in de tuin plak je erop. Bepaal of je een erfafscheiding wilt van coniferen bijvoorbeeld of toch liever gaat voor een sierhekwerk? Kies dan ook uit een van de verschillende poorten, dat ziet er geweldig uit met een hekwerk. Het belangrijkste hierbij is om niet te kritisch te zijn, eigenlijk moet je helemaal niet kritisch zijn en gewoon alles wat in je opkomt erop zetten. Daarna ga je kijken wat het concept gaat worden voor je tuin, je kunt dan denken aan een duidelijk geformuleerde stijl, bijvoorbeeld de landelijke stijl of de mediterrane.

 

Het concept is duidelijk, wat nu?

Oké je weet wat je wilt qua elementen, ook de stijl van de tuin is duidelijk. Nu is het zaak om alle elementen een plek te geven in de ruimte. Dit ga je natuurlijk niet direct in real live doen, maar eerst op papier. Dus pak een vel papier en teken, het hoeft er niet mooi uit te zien, waar alles terecht komt. Vervolgens ga je de elementen in real live opzoeken of op internet, om zo de prijs ervan te achterhalen. De afzonderlijke prijzen ga je bij elkaar optellen om zo een benodigd budget vast te stellen. Kun je dit budget vrijmaken? Zo ja, oké go for it, zo nee verander de indeling van de tuin met de elementen. Ga door tot het klopt. Veel succes en blijf onze blogs volgen.

Gerelateerde berichten

Over ons

Het ontwerp van meubels is niet alleen belangrijk voor de uitstraling van een huis, maar ook voor de kwaliteit van leven. Het juiste meubilair kan helpen om een gezonde en comfortabele leefomgeving te creëren en de sfeer in een ruimte positief beïnvloeden. Wij helpen je hiermee.

Contactgegevens

Via info @ mulmeubel.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden