Welke soorten stucwerk kun je in je woning laten maken?

Geplaatst op

Alle soorten stucwerk zijn mogelijk in je woning. Op deze manier ziet het er netjes en inspirerend uit. Je kunt veel verschillende soorten stucwerk gebruiken om het ideale interieur voor elke kamer vorm te geven. Kijk even mee naar de verschillende soorten stucwerk, zo kun je inspiratie opdoen. Ben je klaar met het lezen van deze blog, waag dan ook een blik in onze andere blogs op het forum. Zo ben je altijd als eerste op de hoogte van de nieuwste trends.

Wat is stucwerk?

Met stucwerk kun je muren op een bepaalde manier decoreren. Ze kunnen ook voorbereid worden op bijvoorbeeld tegels. De experts die deze werkzaamheden doen, die noemen we stukadoors.

Welke soorten stucwerk bestaan er allemaal? 

Er zijn heel veel soorten stucwerk, maar je kunt wel twee hoofdstromen aangeven: glad stucwerk en stucwerk met een structuur. Het gladde stucwerk is de basis voor verschillende versieringen of andere muurbedekking, bijvoorbeeld behang. We nemen hieronder even een paar voorbeelden van stucwerk met je door:

 

  • Wanneer je snel klaar wilt zijn met het stucwerk, dat wil zeggen dat de experts snel weer je huis uit zijn, dan kun je kiezen voor spackstucwerk. Dit wordt ook wel spuitwerk genoemd. Het wordt aangebracht in twee lagen. Het is belangrijk dat de muur egaal is. Je kunt hier voor glad stucwerk kiezen, maar ook voor stucwerk met een structuur.
  • Stucen voorafgaand aan behangen. Wanneer je wilt gaan behangen dan is het belangrijk dat de muur egaal is. Dit kun je doen door stucwerk aan te brengen. Een wand hoeft in principe niet superglad te zijn, daardoor is het stucwerk snel klaar en kun je beginnen met behangen.
  • Ga je voor een sierlijke wand, dan is sierpleister heel erg mooi. Deze vorm van stucwerk is een van de sterkste. Dit stucen is populair omdat het in een mooie kleur kan worden aangebracht. Zo is het gemakkelijk om je interieur een decoratieve uitstraling te geven.

 

Je ziet dat er superveel mogelijkheden zijn. Laat je altijd inspireren door een expert op dit gebied.  

 

Een expert wil je graag helpen kiezen als het gaat welk stucwerk het beste bij je past. Neem contact op met stuc-techniek.nl, ze staan je graag bij om je ideale interieur te realiseren. Het is niet voor niets dat ze adverteren met: Stuc Techniek: voor al uw stucwerk.

Lees ook onze andere blogs, zodat je altijd op de hoogte bent van de leukste trends op het gebied van wonen en verbouwen.

Gerelateerde berichten

Over ons

Het ontwerp van meubels is niet alleen belangrijk voor de uitstraling van een huis, maar ook voor de kwaliteit van leven. Het juiste meubilair kan helpen om een gezonde en comfortabele leefomgeving te creëren en de sfeer in een ruimte positief beïnvloeden. Wij helpen je hiermee.

Contactgegevens

Via info @ mulmeubel.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden