Welke soorten kunstgras zijn er?

Geplaatst op

Kunstgras is zo ontworpen dat het er net zo uitziet en aanvoelt als natuurgras. Het type materiaal dat gebruikt wordt in de productie heeft invloed op het uiterlijk, de functionaliteit en de mate van  duurzaamheid. Zachtere materialen voelen natuurlijker aan en lijken meer natuurlijk gras, maar blijven soms niet heel tijdens de aanleg. Bepaalde soorten activiteiten vereisen een stuggere,veerkrachtigere ondergrond. Sport- en recreatiegebieden vragen vaak om grover kunstgras, simpelweg omdat het frequente en intensieve gebruik zou leiden tot dunner gras dat zeer snel zou afbreken, wat zou leiden tot scheuren en andere vormen van schade. De verschillende soorten kunstgras bieden een ruime keuze in verschillende prijsklassen.

Nylon

Nylon is de sterkste en heeft het stijfste materiaal van de verschillende soorten kunstgras. Het zal zijn oorspronkelijke vorm behouden, ongeacht de hoeveelheid voetverkeer dat het moet doorstaan. Het is ook bestand tegen extreem hoge temperaturen. Nylon varianten van kunstgras zijn duur en worden vaak gebruikt als secundaire laag, welke de sterkte en stabiliteit van duurdere vormen van kunstgras verbetert. Door de grovere structuur lijkt het misschien op natuurgras, maar het zal niet zo zacht zijn, noch zal het op dezelfde manier reageren als minder dure materialen.

Polyethyleen

Polyethyleen is uiterst levensecht. Dit type kunstgras is voor veel huiseigenaren de eerste keuze als het gaat om het omzetten van hun natuurgrasveld naar kunstgras. Het biedt zowel de zachtere textuur van natuurgras als de levendige groene uitstraling. Het is een ideale ondergrond voor voetbal-, honkbal- en voetbalvelden. Volledige vormen van polyethyleen grasmatten zijn uiterst veerkrachtig en, in combinatie met een secundaire onderlaag van nylon, houden ze uitstekend stand, zelfs tijdens de meest belastende wedstrijden. Het vereist weinig tot geen onderhoud, behalve af en toe borstelen of harken om ervoor te zorgen dat het gras veerkrachtig en fris blijft ogen.

Polypropyleen

Polypropyleen is de goedkoopste en ook de minst duurzame van de drie soorten kunstgras. Hoewel de prijs aantrekkelijk kan zijn als een huiseigenaar op zoek is naar een koopje, is het misschien niet de beste keuze als duurzaamheid en veerkracht nodig zijn. Door de fijnere textuur zal polypropyleen veel sneller en met veel minder activiteit slijten dan stuggere vormen van grasmatten. Het heeft ook een lager smeltpunt. Dit betekent dat als het wordt geïnstalleerd in gebieden waar hoge hitte gebruikelijk is, langdurige blootstelling kan leiden tot ontsiering waardoor het gras er misvormd en onnatuurlijk uitziet. Het zorgt voor een zachte rol en veel golfers zullen het gebruiken voor hun putting greens thuis. Omdat de matten zijn gemaakt van een lichter, plooibaarder materiaal, is dit type grasmat ideaal voor gebruik binnenshuis als tapijt of decoratief materiaal.

Verschillende soorten kunstgras zijn geschikt voor diverse activiteiten. Het budget van een persoon is vaak bepalend voor de uiteindelijke keuze van het type. Het is belangrijk om te onthouden dat wanneer de kosten verdeeld zijn over de jaren dat het gras op zijn plaats blijft, de initiële investering veel redelijker lijkt. Vergeet ook niet de kosten van het onderhoud van natuurgras mee te nemen, hier heb je geen last meer van na de aanleg van kunstgras. 

Je kunt nog meer geld besparen door je kunstgras online te bestellen. Bij de Kunstgrasconcurrent vindt je een groot assortiment tegen scherpe prijzen.

Gerelateerde berichten

Over ons

Het ontwerp van meubels is niet alleen belangrijk voor de uitstraling van een huis, maar ook voor de kwaliteit van leven. Het juiste meubilair kan helpen om een gezonde en comfortabele leefomgeving te creëren en de sfeer in een ruimte positief beïnvloeden. Wij helpen je hiermee.

Contactgegevens

Via info @ mulmeubel.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden