Wanneer je verhuist naar een nieuwbouwwoning zijn er veel zaken die geregeld moeten worden, zoals meubels, verzekeringen, gas, water en licht. Vaak zijn het zaken waar je geen zin in hebt, maar wel moeten gebeuren. Toch zijn er ook heel veel leuke dingen die geregeld moeten worden, zoals het uitkiezen van een vloer, badkamer en keuken. Daarnaast kan het ook zo zijn dat je huidige keuken verouderd is en toe is aan vervanging. Er bestaan tegenwoordig enorm veel soorten keukens, waardoor het maken van de juiste en passende keuze steeds lastiger wordt. Om de keuze iets makkelijker te maken, geven we in dit blog een overzicht van verschillende soorten keukens en de interieurstijlen waar deze bij passen. 

Greeploze keukens

Greeploze keukens kenmerken zich door een strak en modern design. Dit wordt mede veroorzaakt door de afwezigheid van zichtbare hendels, waar je normaliter een deur mee opent. De greeploze keukens zijn in veel gevallen voorzien van een push systeem waarbij je de kastjes eenvoudig opent door een lichtelijk duwtje te geven. Door het strakke design van dit type keuken past hij zeer goed bij een modern interieur. Naast de deuren van deze keuken wordt er ook steeds meer greeploze keukenapparatuur ontwikkeld, waardoor het strakke plaatje compleet is. Greeploze keukens zijn er bij de keukenwinkel in Utrecht in allerlei varianten.

Landelijke keukens

In tegenstelling tot greeploze keukens zijn landelijke keukens zeer geschikt voor woningen of boerderijen met een landelijke sfeer. De landelijke keukens zijn gebaseerd op de boerenkeukens van vroeger en zorgen voor een warme en knusse sfeer. Voor mensen met een moderne smaak kan dit type keuken een beetje rommelig ogen, waar het voor anderen juist een gevoel van geborgenheid oproept. De keukens bestaan uit natuurlijke materialen in zachte, lichte kleuren en kennen vaak houten elementen. Het fornuis van een landelijke keuken vormt vaak het hart en valt dan ook erg op. 

Moderne keukens

Het voornaamste doel van een moderne keukens is efficiëntie, waardoor onnodige elementen zijn geëlimineerd. In tegenstelling tot een landelijk keuken, bevat een moderne keuken geen natuurlijke materialen en houten elementen. De afwezigheid van kleine details zorgt voor een zeer strakke uitstraling, waardoor dit type keuken erg geschikt is voor een modern interieur. Greeploze deurtjes komen dan ook vaak voor in deze keuken.