Wat zijn moderne ideeën voor mijn tuinhek?

Geplaatst op

Het juiste hekwerk op je terrein kan een echt statement maken! Idealiter wil je een tuinhek dat zowel zijn functie vervult als stijvol is, niet waar?  In deze blog geven we je tips waarmee je gemakkelijk hekken je ideale hekwerk vindt. Kijk snel met ons mee en laat je verrassen door de inspiratie!

Metalen hekwerk

Smeedijzeren hekwerken (of een aluminium als alternatief) zijn open en beschermen tegelijkertijd je tuin en eigendommen daarin. Metalen hekken bestaan al eeuwenlang, zijn zeer duurzaam en zijn heel mooi. Onderhoud is eenvoudig: periodiek moet het hek opnieuw geschilderd worden.

RVS-kooi met stenen

Een RVS-kooi met stenen is populair en oogt lekker modern. Het is een muur of erfafscheiding van staaldraadkooien die gevuld zijn met stenen, vaak ook beton. Bij hekwerken wordt dit meestal gecombineerd met houten palen of panelen voor een meer opvallend effect. Kies mooie stenen, zoals grote keien. Je kunt ook kiezen voor grote stenen uit de buurt, om zo het landschap en de afscheiding in elkaar over te laten lopen, op het visuele vlak. Je zult versteld staan hoe goed dit tuinhek eruit kan zien (om nog maar te zwijgen van hoe stevig het is). Dit zorgt voor een industriële look.

Decoratieve Omheining Ideeën: Klimplanten

Een prachtige klimwand ziet er zowel tijdens het bloeiseizoen als in het naseizoen prachtig uit. Een hekwerk is ideaal voor het ondersteunen van klimplanten. Houd er rekening mee dat deze planten zwaar kunnen worden, dus zorg ervoor dat je hek stevig genoeg is om ze te ondersteunen.

Moderne tuin met veel privacy

Op zoek naar een moderne omheining die je privacy beschermt zonder dat je je opgesloten voelt in je tuin? Kies dan voor horizontale cederhouten lamellen. Niet alleen ziet dit hekwerk er geweldig uit naast het weelderige, groene gazon, daarnaast is het ook een goede in combinatie met moderne architectuur.

Natuurlijk hekwerk: bamboe hek

Bamboe is sterk en duurzaam, een goede keuze voor in een tuin waarin ecologisch leven een kernwoord is. Een betonnen basis verankert het bamboe gemakkelijk en duurzaam. Dit oogt mooi omdat de look transparant is. De tinten van bamboe matchen mooi met antraciet (natuursteen).

Hout betonnen schutting

Als je de voorkeur geeft aan supermoderne hekken, overweeg dan een hout beton schutting. Erg mooi voor de achtertuin. Je hebt keuze uit hoge betonnen hekken, die vooral veiligheid en strakheid uitstralen en lage die vooral een indicatie geven waar de openbare weg stopt en de tuin begint. Meestal is het beton is glad en grijs, het hout kent geometrische spleten en lijnen voor een mooie doorkijk. Een hout beton schutting is bewerkelijk. We raden je daarom aan om een expert dit voor je te laten doen. Deze schutting gaat gemakkelijk 50 jaar mee.

Conclusie

Er valt heel wat te kiezen wanneer je een tuinhek wilt kiezen. Even een resumé voor wat betreft de algemene keuze mogelijkheden:

  • Natuurlijk hekwerk met natuurlijk materiaal
  • Industrieel design waarbinnen veel gebruik wordt gemaakt van staal, RVS-kooien met stenen
  • Laat gerust planten klimmen over je tuinhek
  • Voor een supernatuurlijke look kies je bamboe, dat is sterk en duurzaam
  • De simpele look krijg je door de hout beton schutting. Superduurzaam is deze schutting ook nog eens!

Gerelateerde berichten

Over ons

Het ontwerp van meubels is niet alleen belangrijk voor de uitstraling van een huis, maar ook voor de kwaliteit van leven. Het juiste meubilair kan helpen om een gezonde en comfortabele leefomgeving te creëren en de sfeer in een ruimte positief beïnvloeden. Wij helpen je hiermee.

Contactgegevens

Via info @ mulmeubel.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden