Trends komen en gaat, dit gebeurt met bijna alles. Interieur is geen uitzondering hierin, maar er zijn ook verschillende interieurstijlen die ‘tijdloos’ zijn- in hoeverre dit werkelijk bestaat. In deze blog stellen we vast welke dat zijn.

Scandinavisch

Geïnspireerd door sneeuw, bergen en fjorden: Scandinavische interieurs zijn mega populair in de woonwereld. De materialen die worden gebruik binnen deze stijl, zoals hout en wol, zijn duurzaam en zien er strak uit. Je krijg direct een gezellige sfeer in huis.

Eclectisch

In een eclectisch interieur gebeurt een hele boel. Deze hybride samenstelling bestaat uit elementen afkomstig uit verschillende andere stijlen, dat maakt dat dit niet echt een vaste stijl te noemen is. Er is dus niet iets essentieels eclectisch. Een eclectisch interieur is echt iets voor jou als je een beetje persoonlijkheid wilt terugzien in de stijl van je huis. Een eclectisch interieur is een typisch postmodern verschijnsel waarbij er niet echt een duidelijk gedefinieerd stijlbegrip gehanteerd wordt. Je kunt objecten voor in huis vinden bij een kringloop, brocante of meubelboulevard.

Industrieel

Van staal tot steen, het kan allemaal in een industrieel design. De industriële look gaat volledig om het weergeven van rouwe materialen. Introduceer staal meubilair, gebruik hout met een robuuste look. Subtiel en effectief is de slogan van het industriële interieur. Laat je kleurenpalet geleid worden door de rauwe materialen en je zult een echt authentieke industriële look krijgen.

Vintage

Of je nou zoekt naar retro meubels die edgy zijn of naar charmante meubels: met vintage kan je veel kanten op. Een vintage interieur geef veel mensen een nostalgisch gevoel, dat is een van de redenen waarom het zo populair is. Een vintage interieur- zeker wanneer je het minimalistisch inricht- wil je gewoon goed opruimen, want alleen dan kun je optimaal genieten van je smaakvol ingerichte woonkamer (of welke kamer in je woning dan ook).

Modernistisch

Het modernistisch interieur kwam op in de 20e eeuw, onder andere de Bauhaus is een naam die verbonden is met deze stijl. Dit type interieur is strak met een minimalistisch design, waarin we veel moderne materialen als staal, glas en beton gebruikt zien. Het idee achter dit interieur is om de woning als een woonmachine in te richten, waarbij opsmuk met de vuilnisman mee werd gegeven en functionaliteit topprioriteit had.