In de zomer loopt de temperatuur vaak aardig op, waardoor het binnen in huis ook een stuk warmer is. De ideale oplossing hiervoor is zonwering. Toch heeft zonwering niet alleen voordelen in de zomermaanden, maar profiteer je ook in de wintermaanden van verschillende voordelen. In deze blog gaan we dieper in op de voordelen die zonwering oplevert.

Een aangename binnentemperatuur

Het kan in de zomer heerlijk zijn als de zon de hele dag fel schijnt. Met een beetje geluk staat de zon gedurende grote delen van de dag vol op je tuin, waardoor je perfect kunt genieten van een vrije zomerse dag. Het nadeel hiervan is dat de zon ook op je huis staat, waardoor de temperatuur binnen aardig oploopt. Met zonwering wordt het zonlicht gedempt, waardoor er minder warme naar binnen komt. Dit zorgt ervoor dat het binnen in huis lekker koel blijft met zonwering.

Energiebesparing

Zonwering draagt over het algemeen bij aan een betere isolatie van je woning. Doordat alles beter geïsoleerd is, bespaar je ook direct energie. Rolluiken bijvoorbeeld vormen in de winter een belangrijk onderdeel van de isolatie van je huis. Zo blijft warmte beter binnen en bespaar je aanzienlijk op de stookkosten.

Meer privacy

Logischerwijs draagt zonwering ook bij aan de privacy in je woning. Met bijvoorbeeld jaloezieën of screens is het voor voorbijgangers of pottenkijkers lastig om naar binnen te kijken. Vooral als je in een drukke stad of aan een drukke straat woont is het wel net zo lekker dat voorbijgangers niet helemaal bij je naar binnen kunnen kijken.

Bescherming van meubels

Verschillende vormen van buitenzonwering zoals knikarmschermen en uitvalschermen beschermen meubels tegen UV-stralen. Zo voorkom je met deze vormen van buitenzonwering dat de meubels binnen en buiten kunnen gaan verkleuren door zonlicht.

De zonwering specialist

Wil je meer weten over de verschillende soorten zonwering of ben je geïnteresseerd in het aanschaffen van zonwering? Neem dan contact op met Bonlite. Dit familiebedrijf is al meer dan 30 jaar de specialist op het gebied van zonwering in Heemskerk, Beverwijk, IJmuiden, Velsen en Velserbroek en omgeving.