Dubbelglas bestaat uit twee lagen glas. Tussen de glasplaten zit een luchtdichte ruimte die een isolerende werking heeft. Dat is één van de grote voordelen van dubbelglas. Dubbelglas kent meerdere voordelen. Wij hebben daarom uitgezocht wat precies de voordelen zijn van dubbel glas.

Dubbelglas zorgt voor meer comfort

Wie zou extra comfort weigeren, niemand toch? Met dubbelglas ervaar je thuis meer comfort. Dit komt door de vele voordelen die dubbelglas met zich meebrengt. Door de dubbele glas platen wordt de kou van buiten tegen gehouden en kan de warmte binnen geen kant op. Dit zal je zeker terugzien in de energiekosten. Een andere voordeel van de dubbele glas platen is het dempen van geluidsoverlast van buiten. Regendruppels of hagel die tikken tegen je raam wordt gedempt. Maar ook geluiden van kinderen of harde muziek worden tegen gehouden wat zorgt voor meer rust en comfort.

Veiliger thuis door dubbelglas

Je huis goed beveiligen tegen inbraken en brand is erg belangrijk. Dubbelglas heeft de eigenschap die het verspreiden van een brand vertraagd. Hierdoor heb je meer tijd om een veilige vluchtroute te bedenken. Inbrekers willen zo snel mogelijk een woning in, omdat ze niet gezien willen worden door bijvoorbeeld buurtbewoners. Omdat dubbelglas het proces vertraagd, duurt het veel langer voordat een inbreker in je huis staat. Dit maakt je huis een stuk veiliger.

Lage kosten door dubbelglas

Doordat de warmte in je huis blijft en de kou van buiten tegen wordt gehouden door de dubbele glas platen, verstook je jaarlijks ook minder op wat zichtbaar zal zijn in je energiekosten. Dit betekent dat je jaarlijks meer geld overhoudt en het milieu spaart, omdat je minder energieverbruikt. Dubbel glas prijzen verschillen wel per soort glas. Je kunt het zien als een investering in je woning, omdat het de waarde van je woning verhoogt als je deze in de toekomst gaat verkopen. Genoeg voordelen om te overwegen een dubbel glas te laten plaatsen.

Conclusie

Dubbelglas zorgt niet alleen voor meer comfort, maar ook voor meer veiligheid. Door de dubbele platen heb je minder last van geluidsoverlast en je bent beter beveiligt tegen brand en inbraken