We kunnen aannemen dat mensen hun eigen matrascreaties al maakte sinds het stenen tijdperk. Archeologen hebben zelfs matrassen van riet en riet ontdekt die al 77.000 jaar oud zijn. Gelukkig is de matrastechnologie sinds de tijd van de waterflora een beetje geëvolueerd. Helaas zijn er nu een overweldigend aantal opties om uit te kiezen en de matrasadvertenties verstoppen je browser elke keer dat je probeert onderzoek te doen.

Luchtmatrassen – De meest draagbare optie

Luchtmatrassen zijn opblaasbare bedden die uniek draagbaar zijn. Ze zijn gemakkelijk op te vouwen en op te bergen, omdat de vulling – letterlijk – in de lucht verdwijnt wanneer ze leegloopt, en zijn eenvoudig op te zetten.

Innerspring – Matrastechniek uit de jaren 1800

Binnenveringmatrassen hebben aaneengesloten metalen spoelen in de kern en een comfortabele toplaag van schuim of vezels. Dit matras is het beste voor wie op zoek is naar stevigheid en ondersteuning.

Futons – Alleen voor studentenkamers?

Nee! Futons blijven populair. De westerse cultuur maakte van de traditionele Japanse gewatteerde matrassen een vouwbare matras met een vouwbaar metalen of houten frame. Futons zijn vergelijkbaar met een slaapbank, maar zonder de benodigde extra kussens.

Gel-Infused Foam – Werken koelgelmatrassen?

Gelmatrassen combineren traagschuim en gel tot een comfortabel matras dat snel terugveert en koeler is om op te slapen dan gewoon traagschuim.

Pocket Coils – Wat maakt stof ingekapselde spoelen uniek

Pocket coil matrassen zijn het meest populaire type binnenveringmatras omdat ze extra comfort bieden en geen beweging overbrengen.

Latex – Wat maakt deze matrassen zo populair?

Latex matrassen behoren tot de meest populaire matrassen vanwege hun duurzaamheid en comfort. Latex past zich meer in het algemeen aan je lichaam aan dan traagschuim en stuitert snel terug.

Geheugenschuim – Ga naar de bodem van de hype

Geheugenschuim, ook wel visco-elastisch genoemd, bestaat al bijna 40 jaar. Deze matrassen staan erom bekend dat ze comfortabel zitten en goed om het lichaam passen.

Topdekmatras – Wat zijn de voordelen van topdek matrassen?

Een topdekmatras biedt extra comfort en laat een eventuele naad tussen twee matrassen verdwijnen. Bovendien zorgt een topdekmatras voor een bescherming van het onderste matras. Het topdekmatras kun je gemakkelijker schoonmaken en vervangen.

Waterbedden – Slapen mensen er nog steeds op?

Ja! Waterbedden zijn niet zo populair als vroeger, maar de waterbedden die tegenwoordig worden verkocht zijn comfortabeler en minder golvend. Je kunt nog steeds waterbedden vinden in sommige winkels en online.