Haarlem is een parel dichtbij Amsterdam, er zit slechts 29,9 kilometer tussen. Een plek waar veel mensen die in de hoofdstad werken graag wonen, omdat er meer ruimte en rust is. De prijzen zijn hier ook nog niet skyhigh. Volop redenen om eens te kijken naar Haarlem als je toekomstige woonplaats. Verhuisbedrijf Haarlem denkt graag met je mee over je verhuizing.

Grote Kerk

Voor iedereen die liefde heeft voor Nederlands erfgoed: bezoek echt de kruiskerk of ook wel genaamd ‘De Grote Kerk van Haarlem’. Deze is in de 14de-eeuw gebouwd in Gotisch stijl. Je vindt binnen een prachtig en eenvoudig interieur met hier en daar een verfraaiing, zoals de ornamenten op het orgel en de glas-in-loodramen.

Op de markt is je gulden een daalder waard

Veel steden hebben een bruisende kern, zo is het ook met Haarlem. De Grote Markt, waar ook de Grote kerk te vinden is, is het decor van vele markten, concerten en andere manifestaties, zoals festivals. Ideaal om op maan- of zaterdag de markt te bezoeken en aankopen te doen, want op de markt is je gulden een daalder waard. Zeker op de Grote Markt van Haarlem.

Kunst en cultuur

Sinds jaar en dag zijn kunst en cultuur belangrijk in Haarlem. Dit komt tot uitdrukking door het Frans Hals Museum, dat een eerbetoon is aan deze schilder van wereldfaam, die in zijn dagen inwoner van Haarlem was. Dit museum heeft de grootste collectie kunstwerken van de meester.

Geschiedenis

Dat de geschiedenis een belangrijke rolt speel in Haarlem wordt steeds duidelijker. Ook aan de recente geschiedenis (1939-1945) wordt aandacht besteed. In Haarlem vind je het Corrie ten Boomhuis, waarin zij tijdens de Tweede Wereldoorlog onderdak bood aan Joden. Ze werden verraden en naar concentratiekampen gestuurd. Alleen Corrie overleefde de oorlog. Het huis is nu een museum.

Het strand

Een dagje naar het strand is heerlijk. En dat kan heel goed als je in Haarlem woont, want het strand is dichtbij. Even tot rustkomen met een strandwandeling. Wat heerlijk! Ook ontzettend leuk voor de kinderen natuurlijk.

Conclusie

Deze dingen en meer maakt Haarlem een geweldig stad om te wonen. Laat je inspireren door een keertje naar Haarlem te gaan en de stad zelf te ervaren. Je zult versteld staan.

Verder lezen, meer weten

Check onze tips voor je beursstand en realiseer de keuken van je dromen. Onze site is een hub voor informatieve blogs en inspirerende ideeën. Ontdek een wereld van home & living.