Wat heb ik aan een waterontharder?

Geplaatst op

Het is heel vervelend om kalkaanslag in de keuken te hebben. Ook in de badkamer is het niet fijn om te moeten boenen op de muren omdat er zoveel aanslag van de kalk op zit. Kalkaanslag ontstaat wanneer water opdroogt en op deze manier kalk achterlaat. Zeker in gebieden waar water bijzonder hard is, waar veel calcium en kalk in het water zit, zul je het meest last hebben van kalkaanslag.

Hoe voorkom ik kalkaanslag?

Het is gemakkelijk om kalkaanslag te voorkomen. Het enige wat je nodig hebt is een waterontharder. Wat is dat nu weer? Dat gaan we even uitleggen. Een waterontharder is een apparaatje dat je kunt aansluiten op de hoofdwateraansluiting in de meterkast. Dit zorgt ervoor dat je geen kalkaanslag krijgt. Hoe kan dit? Dat komt door het feit, dat de waterontharder het water bewerkt met magnetische straling waardoor de kalk in het water blijft zitten en zich niet aan de leidingen hecht. Je kunt wel nagaan dat wasmachines, vaatwassers en andere apparaten in de badkamer en keuken zo zeker geen kalkaanslag zullen krijgen. Dit gunstig voor de eigenaar omdat zijn apparaten langer meegaan en minder energie te verbruiken.

Hoe verwijder ik kalkaanslag?

Het kan natuurlijk zijn dat je al kalkaanslag hebt en omdat je nog geen waterontharder hebt je het daarom moet schoonmaken. Dit kun je doen met in azijn opgelost in water. Ook citroensap wil op deze manier erg goed helpen om kalkaanslag uit leidingen en apparaten te verwijderen. Je kunt bijvoorbeeld ook een waterkoker heel goed ontkalken met behulp van azijn. Door gebruik te maken van deze milieuvriendelijke schoonmaakmiddelen is het erg gemakkelijk en prettig om apparatuur schoon te maken. En zoals we al zeiden, apparaten waar geen kalkaanslag in zit: presteren beter en vragen minder energie, daardoor zal de energierekening aan het einde van de maand lager uitvallen. Meer weten? Surf dan naar: antikalk.com.

Gerelateerde berichten

Over ons

Het ontwerp van meubels is niet alleen belangrijk voor de uitstraling van een huis, maar ook voor de kwaliteit van leven. Het juiste meubilair kan helpen om een gezonde en comfortabele leefomgeving te creëren en de sfeer in een ruimte positief beïnvloeden. Wij helpen je hiermee.

Contactgegevens

Via info @ mulmeubel.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden