Wat doet een verkoopmakelaar?

Geplaatst op

Wanneer je een huis of ander vastgoed wilt verkopen, kan een verkoopmakelaar handig zijn. Door zo’n makelaar in te schakelen heb je meer kans op een succesvolle verkoop. In deze blog leggen we uit wat een verkoopmakelaar allemaal voor je doet.

Vastellen van de prijs

Eén van de eerste dingen die een verkoopmakelaar doet is onderzoek naar je huis. Dit begint met de gegevens die het kadaster over het huis heeft. Dit heeft te maken met de leeftijd van het huis, maar ook het aantal vierkante meter woonoppervlak en de ruimte om het huis heen. Ook kijkt de verkoopmakelaar Groningen naar de verkoopprijzen van gelijkwaardige huizen in jouw buurt. Hij kijkt ook naar veranderingen in het bestemmingsplan, komt er bijvoorbeeld over drie jaar een nieuw winkelcentrum in de buurt, dan heeft dit ook invloed op de prijs.

Huis te koop zetten

Wanneer je een overeenkomst hebt getekend met de makelaar, wordt je huis klaargemaakt voor de verkoop. Bij lang niet alle makelaars wordt dit nog standaard aangeboden. Het maken van professionele foto’s, kan extra geld voor gevraagd worden. In sommige gevallen kan je dit zelf doen, zeker wanneer de woning via een online makelaar wordt verkocht. Hierna wordt de woning op de markt te staan. Hier staan de foto’s en het energielabel van het huis bij. Ook wordt er een korte omschrijving aan toegevoegd.

Contact met geïnteresseerde

De verkoopmakelaar onderhoudt vervolgens het contact met mensen die geïnteresseerd zijn in jouw huis. Vaak wordt hier ook een inschatting gemaakt van wie echt interesse hebben in het huis. De makelaar neemt de biedingen aan en kan bezichtigingen regelen. Wanneer je een goedkopere makelaar hebt geregeld, kan het voorkomen dat je de bezichtigingen zelf moet regelen. Dit heeft de makelaar dan met je afgesproken.

Gerelateerde berichten

Over ons

Het ontwerp van meubels is niet alleen belangrijk voor de uitstraling van een huis, maar ook voor de kwaliteit van leven. Het juiste meubilair kan helpen om een gezonde en comfortabele leefomgeving te creëren en de sfeer in een ruimte positief beïnvloeden. Wij helpen je hiermee.

Contactgegevens

Via info @ mulmeubel.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden