Veel mensen verkopen hun huis zonder makelaar. Dat kan in deze tijd ook wel goed, omdat er meer vraag is dan aanbod op de huizenmarkt. Maar waarom raden veel makelaars je af om het allemaal zelf te doen? In deze blog geven we je het antwoord. In Amstelveen vind je de makelaar die jou graag helpt met de verkoop van je huis.

Professioneel

Zelf een woning verkopen behoort natuurlijk tot de mogelijkheden. Dat is iedereens goed recht, maar veel mensen beseffen niet dat er veel papierwerk komt kijken bij het verkopen van je huis. Dit is vaak iets waar je goed in moet duiken. Heb je daar de tijd voor en vind je het leuk? Grote kans dat je hier een ontkennend antwoord op geeft. Daarom is het zovele makkelijker om je woning te laten verkopen door een makelaar. We noemen je een aantal redenen:

·        Betere prijs

Een makelaar inhuren kost geld, dat is waar, maar ze weten door hun jarenlange ervaring en onderhandelingsvaardigheden een betere prijs voor je woning te versieren. En dan is de investering in de makelaar ineens niet zo gek idee. Een ander voordeel van een makelaar is, dat deze expert emotioneel afstandig is ten opzichte van je woning. Dus de onderhandelingen blijven rationeler.

·        Regels

Er zijn diverse regels verbonden aan het verkopen van je woning. Van al deze regels is de makelaar op de hoogte. Wat een tijd scheelt dat. Nu hoef jij je er niet in te verdiepen.

·        Makkelijk

De zorgen die er komen kijken bij het verkopen van je huis zijn soms niet mals. Bespaar jezelf deze lastige situatie en geef de zorgen uit handen aan een makelaar die weet wat hij doet en daarbij je belangen behartigt.

Conclusie

Investeren in een makelaar bij de verkoop van je huis, is een financiële en emotionele verlichting. Op deze manier houd je veel tijd over en slaap je in de nacht beter. Ook ligt de prijs die je voor je huis krijgt in de meeste gevallen een stuk hoger. Een goede reden om een makelaar te overwegen.

Meer ontdekken?

Op onze site leer je meer over de inrichting van je keuken en tips voor je beurstand. Laat je inspireren door onze artikelen.