Wanneer is een slot veilig genoeg

Geplaatst op

Je zit pas lekker in je huis als je je veilig voelt. De veiligheid begint dan ook bij je voordeur. Sloten zijn hierbij een essentieel onderdeel om de veiligheid van je woning te garanderen. Maar dit is wel mits je goede sloten hebt. Sloten kunnen namelijk verschillen van type en behoefte en kunnen zelfs niet meer in goede staat zijn. Maar hoe kom je erachter of jouw sloten nog wel voldoen aan optimale veiligheid? In deze blog vertellen we je wat meer over sloten en waar een goed slot aan moet voldoen, zodat je zelf je slot kan beoordelen en eventueel actie kan ondernemen.

Een goed slot

Voor de voordeur van je woning is een cilinderslot in principe meer dan genoeg. Het belang van een goed slot ligt in dit geval meer aan de staat van het slot. Het is belangrijk dat het slot soepel open en dicht draait en dat er niet te veel schade aan het slot zit. Als dit niet het geval is dan kun je het slot als defect beschouwen. Een slot met schade en geen soepele bewegingen kan ervoor zorgen dat je sleutel vroeg of laat afbreekt, dat het slot uiteindelijk niet meer opent, of dat het slot gemakkelijk open te breken is. Dit wil je natuurlijk niet! Het is daarom belangrijk dat je je sloten goed beoordeeld op zijn functioneren.

Keurmerk

Tevens is een slot pas optimaal veilig als een slot gekeurd is met het keurmerk veilig wonen of het SKG-keurmerk. Een gekeurd slot is namelijk getest en wordt door professionals gebruikt en aangeraden. Is jou slot niet voorzien van het keurmerk en wil je zeker zijn van een veilig en goedgekeurd slot? Laat dan je slot vervangen door een professionele slotenmaker. Maak een afspraak via Slotenmaker-hoofddorp.com en garandeer jezelf van optimale veiligheid.

Je slot voorzien van extra veiligheid

Vind je een enkel slot niet goed genoeg? Geen probleem, om je een extra veilig gevoel te geven zijn er nog meer opties om de beveiliging van je huis te vergroten, zoals:

  • Insteek bijzetslot: dit is een extra slot aan de buitenkant van de deur die boven je reguliere slot zit.
  • Meerpuntssloten: dit is een slot dat op drie tot vijf punten vergrendeld is, verdeeld over de gehele lengte van de deur.
  • Anti-kerntrekbeslag: dit is een extra beveiliging op je cilinderslot, dit beslag zorgt ervoor dat je cilinder er niet uitgetrokken kan worden.

Met deze informatie kun je nu aan de gang om je woning te controleren op de juiste beveiliging.

Gerelateerde berichten

Over ons

Het ontwerp van meubels is niet alleen belangrijk voor de uitstraling van een huis, maar ook voor de kwaliteit van leven. Het juiste meubilair kan helpen om een gezonde en comfortabele leefomgeving te creëren en de sfeer in een ruimte positief beïnvloeden. Wij helpen je hiermee.

Contactgegevens

Via info @ mulmeubel.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden