De stad Hilversum is het episch centrum van televisieland in ons kikkerland. Dat maakt een interessante plek voor iedereen die iets heeft met media en beeldcultuur. Het is een stad die in t’ Gooi ligt en dus ook zeker mogelijkheden biedt om aan fundraising te doen. In deze blog nemen we nog meer aspecten van de stad met door. Lees snel verder en ontdek waarom je in Hilversum zou willen wonen. Kappelle Onroerend Goed helpt je graag je woning kiezen.

Carrière kansen

Wanneer jij je loopbaan goed wil starten in de mediawereld, dan moet je een studie doen en wonen in een gebied (of hier makkelijk elke dag kunnen komen) waar media een rol speelt. Natuurlijk is Hilversum precies die stad. Er zijn veel mediaopleidingen die je kunt volgen. Ook vind je er een prachtig museum van Beeld en Geluid, waar zo’n beetje de totale geschiedenis van de Nederlandse televisie en documentaires opgeslagen is. Er werken ongeveer 10.000 professionals op het mediapark, daar is vast nog wel een plekje voor een gedreven mediaprofessional als jij.

Natuur om te ontspannen

Wanneer we moe zijn van het werk en even uitgewerkt, leeg en ideeënloos, dan is een wandeling in de natuur de ideale plek om de geest weer op te laden. Creatief werk is deels vakmanschap en voor een ander belangrijk deel inspiratie of inzicht. Om de zaken weer helder te kunnen zien gaan veel mensen wandelen in de natuur van Hilversum. Helemaal geen gek idee!

Een bruisend centrum

Op een of andere manier staat Hilversum niet bekend om een bruisend centrum, maar dit is wel degelijk het geval. Verschillende restaurants, winkelketens en cafés zijn centraal gelegen en gemakkelijk vanaf het centraal station bereikbaar. Ook vind je diverse podia waar de hele week door voorstellingen en concerten te bezoeken zijn.

Conclusie

Hilversum is een stad die zeer veel mogelijkheden biedt aan mensen die het in de media willen maken. Verder zijn er genoeg andere bedrijven die zich in de stad gevestigd hebben: so take your pick!