Je hebt net een huis gekocht en ligt te dromen over hoe je het zou willen inrichten. Vervolgens ga je langs bij meubelzaken om een budget samen te stellen maar voor velen is dat dan toch even slikken. Meubels zijn relatief vrij duur. Hoe ga je nu jouw droominterieur samenstellen? Outlet meubels kunnen hier de uitkomst bieden. Bij outletlandelijkwonen hebben ze een breed assortiment aan prachtige meubels voor een zachte prijs. Wil je toch de meubels die je in gedachte had maar met een fikse korting dan is een outlet meubel dé uitkomst.

Wat is een outlet meubel?

De term outlet wordt vaak gebruikt voor producten die overtollig zijn of niet verkocht zijn. Dit kan bijvoorbeeld zijn dat ze niet verkocht zijn in een bepaald seizoen en nu minder in trek zijn. Het kan ook voorkomen dat in de fabriek kleine mankementen zijn gevonden waardoor het meubel niet 100% perfect is voor premium showrooms maar wel gewoon een goed stuk meubilair is. Ze worden dan vervolgens als outlet verkocht. Een outletmeubel is dus in veel gevallen niet van de nieuwste collectie maar is evengoed van topkwaliteit. Omdat een outlet dus meestal een restant is zijn er een paar nadelen. Vaak is er geen nabestelling nodig en zit er ook geen garantie op.

Tips bij het kopen van een outletmeubel

Omdat een outletmeubel kleine beschadigingen kan hebben, raden we aan om altijd even een showroom te bezoeken en niet zomaar een meubel online te kopen (dit vinden we ook voor nieuwe meubels). Ook is het raadzaam om een budget te maken en hier ook aan vast te houden. Je ziet zoveel prachtige outlet meubels online met flinke kortingen dat je misschien hebberig kan worden. Laat je dus niet alleen verleiden door de hoge korting maar kijk naar het bedrag wat je moet betalen en bepaal of dit wel in je budget past.