Waarom is spouwmuurisolatie van belang?

Geplaatst op

Het isoleren van de spouwmuur doe je door middel van isolatie te plaatsen tussen de binnen en de buitenmuur. De smalle ruimte tussen de binnen- en buitenmuur wordt de spouw genoemd. Als de spouw niet geïsoleerd is, kan dit het lastiger maken om de kamer op temperatuur te houden. Spouwmuurisolatie is van belang om warmte vast te houden en de energiekosten te drukken. 

 

Op het moment dat je woning niet goed geïsoleerd is, kan het zo zijn dat je torenhoge kosten betaalt aan de energierekening. Je moet namelijk harder stoken om consistent dezelfde temperatuur te waarborgen. Spouwmuurisolatie wordt al vaak geïnstalleerd bij het metselen van de muur. Het isolatiemateriaal wordt als het ware ingemetseld tegen de binnenmuur. 

De voordelen van deze isolatie

Zoals genoemd is de spouwmuurisolatie goed voor de energiebesparing. Buiten dit feit zijn er nog enkele voordelen van deze isolatievorm, maar welke zijn dit? Het zorgt namelijk ook voor comfort. Doordat deze spouwmuurisolatie consistent dezelfde temperatuur vasthoudt, vermindert dat de schommeling in de temperatuur van de kamer. Je hebt het dus niet snel kouder of warmer, aangezien het constant even warm blijft in de kamer. Buiten de temperatuur om, is het ook goed voor het dempen van het geluid. Het geluid van buitenaf wordt gedempt door de isolatielaag, waardoor je minder last hebt van wat er buiten de kamer gebeurt. Hartstikke fijn wanneer je rustig televisie wilt kijken op de bank.

Hoe wordt deze isolatie geïnstalleerd?

Dit proces duurt niet lang en is meestal al binnen een dag klaar. Hoe wordt dit gedaan? De spouw zelf wordt van tevoren eerst geschouwd om erachter te komen of de spouwmuurisolatie wel tussen de binnen- en de buitenmuur past. Wanneer dit in orde is, worden er gaten geboord in de muur zodat het isolatiemateriaal via deze gaten in de spouw kan. Naderhand worden de gaten weer netjes opgevuld, waarna de klus er helemaal op zit. Het is handig om een specialist in te schakelen als je weinig kennis hebt op dit gebied. Zo weet je dat de klus goed gebeurt, en dat alle muren rondom het pand goed geïsoleerd zijn.

Gerelateerde berichten

Over ons

Het ontwerp van meubels is niet alleen belangrijk voor de uitstraling van een huis, maar ook voor de kwaliteit van leven. Het juiste meubilair kan helpen om een gezonde en comfortabele leefomgeving te creëren en de sfeer in een ruimte positief beïnvloeden. Wij helpen je hiermee.

Contactgegevens

Via info @ mulmeubel.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden