Ga je binnenkort verhuizen en heb je geen zin om je huidige kast helemaal te demonteren, om hem vervolgens weer te monteren? En wil je zo optimaal mogelijk gebruikmaken van de ruimte in je slaapkamer? Dan hebben wij de oplossing voor je! Tegenwoordig is het namelijk zeer toegankelijk geworden om een hoekkast op maat samen te stellen. Vroeger betaalde je hier in vergelijking tot een reguliere kledingkast een stuk meer voor, maar dat is verleden tijd. Lees hieronder de diverse voordelen van een hoekkast op maat!

Optimaal ruimtegebruik

Als je over niet zo’n grote slaapkamer beschikt, of gewoon optimaal de ruimte in je slaapkamer wilt benutten, kan een hoekkast je uitkomst bieden. Zoals de naam eigenlijk al zegt plaats je deze kast in een hoek waar twee muren samenkomen. Normaliter zou deze ruimte verloren gaan, iets wat bij een kleine(re) slaapkamer erg zonde is. Hierdoor kan je mogelijk ook een grotere kledingkast kwijt dan je in eerste instantie zou verwachten. Meer ruimte voor kleding dus 😉

Eigen stijl

Een ander groot voordeel van een hoekkast op maat is dat je helemaal zelf in handen hebt hoe deze eruit komt te zien. Je kan je creatieve brein dus helemaal zijn gang laten gaan. De kleuren, materialen, afmetingen, handgrepen, luxe opties als spiegeldeuren en nog veel meer. Misschien ben je bijvoorbeeld fan van een landelijke interieurstijl. Dan zou je er dus voor kunnen kiezen om een licht of donkerbruine, houten kast te kiezen. Dit past hier dan perfect bij. De mogelijkheden zijn eindeloos!

Indeling zelf bepalen

Als laatste is er dan nog de interne indeling. Ook dit is naar eigen wensen samen te stellen. Dit is dan ook van veel mensen het favoriete onderdeel van een kledingkast op maat. Je kunt namelijk je kledingkast indelen naar wat jij het meeste draagt. Stel, voor je werk draag je eigenlijk alleen maar overhemden en nette broeken. Deze wil je uiteraard kreukvrij houden. Daarom heb jij dus het meeste baat bij hangrekken, ten opzichte van legplanken. Verder kan je ook voor opties kiezen als extra opbergvakken voor beddengoed of laden voor sokken en ondergoed.