Waar moet je op letten als je een gietvloer koopt?

Geplaatst op

Wanneer je een vloer in je woning of kantoorpand moet laten leggen, is een gietvloer een goede, duurzame keuze. Een gietvloer heeft namelijk veel voordelen. Zo ziet een gietvloer er strak, professioneel en modern uit. Het is makkelijk schoon te houden door het egale oppervlak. Het is belangrijk om rekening te houden met een aantal zaken bij de aanschaf van een gietvloer.

Plaatsing

Laat een gietvloer het liefst plaatsen door het bedrijf waar je de gietvloer koopt. Hierdoor kun je goede afspraken maken met de partij die de vloer aanlevert en legt. Dit zorgt voor een directe communicatie waarbij misverstanden kunnen worden voorkomen. Leg de opleveringstermijn vast, zodat er een deadline is. Zo hoef je niet te lang op je nieuwe vloer te wachten.

Belasting

Er zijn veel verschillende soorten gietvloeren. De overkoepelende types zijn polyurethaan (PU) en epoxy gietvloeren. Deze types hebben vaak weer diverse uitvoeringen en kleuren. Gietvloeren op basis van epoxy zijn extra stevig: ze zijn twee keer zo hard als beton. Dit maakt een epoxy gietvloer uitermate geschikt voor zware belasting, bijvoorbeeld in fabrieken en grote magazijnen.

Prijs/kwaliteit

De prijs is uiteraard van belang bij de aanschaf. Je wilt niet te veel geld kwijt zijn, dus je bent misschien geneigd om te kiezen voor een goedkope of budget gietvloer. Dit is niet verstandig. Een goedkope gietvloer kan een duurkoop zijn. De kwaliteit van het product is erg belangrijk bij gietvloeren. Een gietvloer van meerdere lagen is duurder, maar ook veel sterker. Deze zal minder snel scheuren, slijten of bobbels krijgen.

Koud

Wanneer je een gietvloer in huis hebt, kan de ondergrond vrij koud aanvoelen. Denk er daarom om dat je bijvoorbeeld in je woonkamer een groot vloerkleed koopt. Een vloerkleed is lekker zacht en warm voor je voeten. Ook kun je een gietvloer combineren met vloerverwarming.

Gerelateerde berichten

Over ons

Het ontwerp van meubels is niet alleen belangrijk voor de uitstraling van een huis, maar ook voor de kwaliteit van leven. Het juiste meubilair kan helpen om een gezonde en comfortabele leefomgeving te creëren en de sfeer in een ruimte positief beïnvloeden. Wij helpen je hiermee.

Contactgegevens

Via info @ mulmeubel.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden