Een ladder kopen blijkt voor velen van ons een groot avontuur te zijn. Er zijn namelijk zoveel verschillende soorten merken, types en afmetingen. Maar welke ladder past nu het beste bij u als professional, of als actieve doe-het-zelver?

 

Welke ladders zijn er?

Een ladder kopen begint bij de oorzaak: waar bent u dit product voor nodig? Gaat het bijvoorbeeld om op hoogte de dakgoot te legen, het dakbeschot te schilderen, of wilt u juist het dak betreden. Het is dan ook goed om het gebruiksdoel vast te stellen en uiteraard moet u uit gaan meten welke hoogte benodigd is. Daarnaast wordt er ook onderscheid gemaakt in particuliere en professionele ladders, de verschillen? De professionele types hebben vaak een langere levensduur door de gecoate uitvoering, een dikkere aluminium buis en een bredere sta-oppervlakte. De volgende ladders zijn te onderscheiden:

  • Enkele ladders: bestaan uit een deel. Vaak te verkrijgen met een brede uitloop, of een rechte uitloop. Indien u voor rechte uitloop gaat is het verstandig om er een laddermat bij aan te schaffen.
  • Dubbele ladders: bestaan uit twee delen en zijn compacter. Dit model is vaak zowel tegen de gevel als vrijstaand in te zetten;
  • Driedelige ladders: bestaan uit drie delen, zijn compacter en hiermee kunt u alle kanten op voor uw klus (door de extra lengte). Ook deze types zijn vaak zowel vrijstaand als aan de gevel te gebruiken.
  • Vouwladders: bestaan uit vier delen die allen vouwbaar zijn. Vaak gekozen vanwege de vele kanten die u met dit product uit kan. Niet alleen vouwbaar, maar ook erg gemakkelijk op te bergen. Hierdoor gemakkelijk te vervoeren naar iedere klus. Een veel gekozen model is de Altrex vouwladder (Varitrex) die in verschillende varianten verkrijgbaar is.

 

Ladder kopen: hoe te kiezen?

Wilt u een ladder kopen, maar bent u er toch nog niet helemaal uit? Vink snel dit lijstje af zodat u meer richting krijgt welke klusladder het beste bij u past:

  • Gaat u het product professioneel, of als particulier gebruiken?
  • Wilt u een gecoate ladder, of mag deze gewoon van blank aluminium zijn?
  • Is reformstand nodig, of kan het puur een opsteekladder zijn?
  • Heeft u bepaalde eisen qua lengte voor het opbergen?
  • Moet de ladder vervoerd worden in een bus, of kan deze op de kar/dak mee?
  • Welke werkhoogte moet veelal bereikt worden?

 

Ladder kopen? Of toch een rolsteiger

Een ladder kopen, of toch een rolsteiger? Een vraag die velen zichzelf vaak stellen. Alhoewel de klusladder een stuk goedkoper is, zult u ook hier moeten kijken wat het doel is van uw werkzaamheden. Als u bijvoorbeeld voor langere tijd op dezelfde hoogte werkzaam bent, dan is het raadzaam om een rolsteiger te huren, of te kopen. Ga dan ook met mensen in overleg die werkzaam zijn in de branche van klimmateriaal.

 

Advies bij een ladder kopen

Heeft u hulp nodig bij vragen zoals: hoe hoog mag ik staan op een ladder? En tot hoever kan ik de ladder uitschuiven? Laat u een informeren door een specialist zoals laddersenrolsteigers.nl, zodat u zeker weet dat u het product koopt welke het beste bij u past. Veiligheid gaat toch boven alles?