Lang niet iedereen werkt meer op kantoor: een groot deel van de werkenden werkt tegenwoordig vanuit huis. Als jij een van de thuiswerkers bent is het belangrijk een productieve werkomgeving te creëren. Hieronder vind je 4 belangrijke zaken om rekening mee te houden bij het inrichten van je thuiskantoor.

Neutrale kleuren

Kies neutrale kleuren bij het ontwerpen van je kantoorkamer. Ervan uitgaande dat je het thuiskantoor vanaf nul ontwerpt, heb je de vrijheid om de muren te schilderen in elke gewenste kleur. En hoewel muurkleur klinkt als een onbeduidend element van een thuiskantoor, kan het je productiviteit zeker beïnvloeden!

Onderzoek toont namelijk aan dat extreem heldere kleuren, zoals rood, de cognitieve functie verminderen waardoor je productiviteit omlaag gaat. Ter vergelijking: groenblauw of grijs versterkt de cognitieve functie, waardoor je juist productiever wordt. Het schilderen van je muren in een groenblauwe of leigrijze kleur is een uitstekende manier om je thuiskantoor nieuw leven in te blazen en een productieve werkomgeving te creëren.

Opbergruimte

Opslagruimte is van onschatbare waarde in een thuiskantoor. Ongeacht het soort werk dat je doet, heb je plekken nodig waar je zakelijke documenten kunt opslaan. Je kunt planken aan de muur bevestigen om boeken, ordners, mappen, apparatuur en andere spullen op te bergen. Je kunt ook investeren in goede kantoormeubelen die voorzien in voldoende opbergruimte.

Verlichting

Natuurlijk zonlicht is de beste vorm van verlichting voor een thuiskantoor. Het is goed voor de ogen, zorgt voor voldoende verlichting en heeft geen stroom nodig. Een studie uitgevoerd door onderzoekers van de Cornell University toonde bovendien aan dat werknemers in kantoren die worden verlicht door zonlicht 84% minder snel last hebben van vermoeide ogen en hoofdpijn dan hun collega’s in kunstmatig verlichte kantoren.

Bureau

Geen thuiskantoor is compleet zonder goed bureau. Voor de meeste thuiswerkers is het bureau dé plaats waar het grootste deel van hun werk wordt uitgevoerd. Kies dan ook niet zomaar het eerste de beste bureau voor je thuiskantoor! Rechthoekige bureaus zijn een populaire keuze voor thuiskantoren omdat ze weinig ruimte innemen en een schoon en efficiënt ontwerp bieden. Sommige rechthoekige bureaus hebben niets meer dan een vlakke bovenkant met vier poten aan de onderkant. Andere beschikken echter over ingebouwde archiefkasten en laden. Hoektafels zijn ook een optie; ze hebben een L-vormig ontwerp dat je tegen twee aangrenzende wanden kunt plaatsen. Kies op basis van de ruimte van je thuiskantoor het best passende bureau zodat je je werk optimaal kunt doen.