Geplaatst op
Het kan voorkomen dat er calamiteiten plaatsvinden op de werkvloer, bijvoorbeeld in de meubelmakerij. Ook is het mogelijk dat medewerkers gewond raken tijdens een bedrijfsongeval. Gelukkig zijn er dan ook altijd mensen die kunnen helpen. We hebben het dan over de bedrijfshulpverleners. Deze medewerkers hebben wel een opleiding nodig om zichzelf bedrijfshulpverlener te mogen noemen. De zogenaamde BHV-cursus. Maar er is een ook een cursus die perfect past bij de BHV-cursus, dat is de VCA-cursus.
Lees er meer over. Trouwens, wanneer je klaar bent met deze blog, dan hebben we nog veel meer andere leuke teksten voor je. Wil jij je meubelfabriek veilig houden? Dan is het erg belangrijk om deze blog te lezen.
Beveiligen meubelfabriek
Het is erg belangrijk om te zorgen dat je meubelfabriek zo veilig mogelijk is. Wanneer je meerdere medewerkers in dienst hebt, is het belangrijk om ook meerdere bedrijfshulpverleners op de werkvloer te hebben. Een medewerker kan een bedrijfshulpverlener worden wanneer hij of zij een BHV-cursus gedaan heeft.
Misschien is het wel nog belangrijker om inzicht te hebben in de gevaren op de werkvloer, bijvoorbeeld in een fabriek, en zo ongevallen te kunnen voorkomen. Om dit laatste doel te behalen is het noodzakelijk dat medewerkers die in een potentieel gevaarlijke omgeving werken zeker op de hoogte zijn van de mogelijke gevaren. Ze krijgen de inzichten door een VCA-cursus te doen. Daarin leren ze bijvoorbeeld te werken op grote hoogte, met hoge temperaturen, hoog spanning, et cetera. Deze cursus is op de werkvloer te volgen. Ook is het mogelijk om de cursus op verschillende andere locaties in Nederland te volgen.
Na de cursus ontvang je het vca certificaat dat 10 jaar geldig is.
Wat kan een bedrijfshulpverlener allemaal doen?
Wanneer we kijken naar de verschillende taken die je bedrijfshulpverlener op de werkvloer kan vervullen, dan valt het direct op dat het heel bijzondere taken zijn die zeker noodzakelijk zijn in tijden van calamiteiten. Zo is het mogelijk dat een bedrijfshulpverlener een beginnende brand in de kiem weet te smoren. Wanneer er een probleem ontstaat op de werkvloer waarbij een medewerker gewond raakt, dan is het mogelijk dat de bedrijfshulpverlener eerste hulp verleent. In sommige gevallen kan dat zelfs levens redden.
Wanneer een bedrijfspand ontruimd moet worden, dan kan de bedrijfshulpverlener assisteren bij de evacuatie van het personeel.
Zoals je ziet zijn het stuk voor stuk zeer belangrijke taken die de bedrijfshulpverlener kan vervullen. Wanneer je dit koppelt aan een VCA cursus, dan zorgt dat voor een zeer efficiënte combinatie als het gaat om het bevorderen van de veiligheid op de werkvloer.