Heb je net een nieuw huis gekocht of wil je je huis gewoon beter beveiligen? Voor inbraakbeveiliging kun je een professional inschakelen, maar je kunt ook zelf aan de slag gaan. In dit artikel geven we je een paar tips die je ook zelf kunt uitvoeren om je huis een upgrade te geven op het gebied van inbraakbeveiliging.

Licht

Licht kan je helpen om inbrekers af te schrikken. Zo kun je schriklichten installeren die aanspringen wanneer een beweging wordt gedetecteerd. Daarnaast is het een goed idee om tijdschakelaars te installeren op de lichten binnen. Zo kun je eenvoudig de lichten aanzetten wanneer je niet thuis bent of bijvoorbeeld op vakantie bent. Inbrekers die vermoeden dat er iemand thuis zullen meestal niet proberen om het huis te betreden.

Camera’s

Een camerasysteem rondom je huis schrikt ook de meeste inbrekers af. Tegenwoordig zijn de meeste camera’s draadloos en eenvoudig zelf te installeren. Ook kun je de meeste nieuwe camerasystemen verbinden met je alarmsysteem en je smartphone.

Goede sloten

Het belangrijkste onderdeel van je inbraakbeveiliging zijn de veiligheidssloten. Verouderde sloten zijn een gemakkelijk doelwit voor inbrekers. Daarnaast zijn er sloten in verschillende beschermingsklassen:

  • SKG*: standaard inbraak werend
  • SKG**: zwaar inbraak werend
  • SKG***: extra zwaar inbraak werend

Afhankelijk van de kwaliteit en het aantal sterren van je slot, biedt deze vertraging en bescherming tegen inbrekers en hun nieuwste technieken. Deze tijd is uiterst belangrijk omdat een inbreker het liefst zo weinig mogelijk risico neemt en zo min mogelijk tijd aan het slot kwijt wilt zijn. Kies daarom voor een SKG slot met 3 sterren.

Laat je adviseren door een goede slotenmaker

Een goede slotenmaker geeft je een betrouwbaar advies voor de beveiliging van jouw type woning. Zoek naar een slotenmaker die gespecialiseerd is in jouw omgeving en buurt. Voor bijvoorbeeld een slotenmaker in Haarlem neem je contact op met een slotenmaker die ruime ervaring in de omgeving van Haarlem heeft. Dit is omdat de beveiligingsbehoefte verschilt per buurt en type woning.