De Kerst staat weer voor de deur en dat betekent kerstinkopen en cadeautjes. Altijd leuk… tenminste als al je cadeautjes op tijd binnen zijn. Rond de kerst worden meer pakketjes verstuurd dan rond andere feestdagen. Dit omdat mensen elkaar vaak met kerst een leuk cadeautje geven. Postbedrijven maken rond kerst overuren waarbij zelfs personeel van het hoofdkantoor komt helpen sorteren. Duizenden kartonnen dozen worden gesorteerd en bezorgt bij het juiste adres.

Kartonnen doos inpakken

Om je ontvangen pakketje zo leuk mogelijk te verpakken kun je een hoop doen. Je kunt bijvoorbeeld een leuk cadeaupapier kopen met kerst thema en die nog wat opfleuren met lintjes en stickers bijvoorbeeld. Heb je een pakket gekocht wat lastig in te pakken is kun je het ook in een kartonnen doos stoppen en die leuk inpakken. Overigens kun je dit sowieso met al je cadeaus doen, het zorgt namelijk voor een mooi gezicht onder de kerstboom.

Kerstdozen

Veel bedrijven delen rond de kerst kerstpakketten uit onder het personeel. Deze pakketten bevatten vaak een aantal leuke cadeautjes zoals: Wijn, Snoep, koffie etc. Om deze pakketten allemaal in te gaan pakken ben je erg lang bezig. Daarom is het leuk als de pakketten al in de kerststijl binnen komen. Gelukkig zijn er genoeg plekken waar je deze kerstdozen kant en klaar kunt kopen. Zo hoef je alleen nog maar de cadeautjes in de dozen te doen.

Wees op tijd!

Doordat het rond de kerst zo druk is bij postbedrijven kan het zijn dat je pakket iets later wordt bezorgd dan je zou hopen. De postbedrijven raden daarom aan om de kerstbestellingen zo vroeg mogelijk te doen zodat je pakket altijd op tijd is. Ook als je pakketjes gaat versturen is het verstandig om rekening te houden met vertraging zodat de ontvanger niet staat te kijken als zijn of haar pakket niet op de aangegeven datum verschijnt.