Tips voor het uitkiezen van hekwerk

Geplaatst op

Ben je van plan om nieuw hekwerk te laten installeren bij je woning? Er zijn veel varianten te vinden. Zo kun je verschillende stijlen en materiaalsoorten combineren. In het maken van een keuze is het belangrijk om het doel van je hekwerk vast te stellen, zodat je hekwerk aan deze eisen kan voldoen. Daarnaast kun je ervoor kiezen om een eyecatching toegangspoort te laten maken. De beste exclusieve toegangspoorten vind je bij DJS hekwerken.

Functie van je hek

De belangrijkste factor in het maken van een keuze voor hekwerk is de functionaliteit. Moet je hek veilig zijn of gaat het om twee stukken erf te onderscheiden van elkaar? Wanneer je privacy wil creëren is een hekwerk met alleen wat kettinglijnen niet voldoende. Op basis van je wensen kun je de hoogte, constructie en materiaalsoorten bepalen.

Materiaalkeuze

De stijl van je woning moet ook een rol spelen. Je wilt niet een sierlijk huis omheinen met betonnen hekken. Je woning en het hekwerk moeten dus goed op elkaar aansluiten. De meest populaire gekozen heksoorten zijn:

  • Hout
  • Kunststof
  • Metaal
  • Aluminium

Houten hekken

Een houten hek is een duurzame en goedkope keuze. Het is daarom ook vaak een populaire keuze. In de hoogte, breedte en versiering heb je veel opties. Het enige nadeel is dat het veel onderhoudswerk kost om het hekwerk in goede conditie te houden.

Vinyl kunststof hekken

Een vinylen hek is een favoriete keuze omdat het relatief onderhoudsvrij is. Het enige wat je af en toe moet doen is het hek schoonmaken met water uit de tuinslang. Kunststof is wel een dure keuze. Een goede tussenweg zou zijn om vinyl met een andere materiaalsoort te combineren, zoals plastic schermen.

Metalen hekken

Met metalen hekwerk kun je veel kanten op. Voornamelijk qua sierwerk kun je heel mooi en onderscheidend hekwerk laten plaatsen. Het is daarnaast een sterk hek. Wanneer je voor metalen hekwerk kiest moet je meestal wel voor specifiek maatwerk kiezen, waardoor de kosten hoog op kunnen lopen.

Aluminium hekken

Een aluminium hek is een goed alternatief voor het metalen hekwerk, mocht je niet te veel uit willen geven. Je hebt dan ook geen last van roestsporen. Het is wel een stuk minder sterk. Het is dan even goed in de gaten houden dat huisdieren en kinderen niet zomaar op het hek gaan klimmen.

Gerelateerde berichten

Over ons

Het ontwerp van meubels is niet alleen belangrijk voor de uitstraling van een huis, maar ook voor de kwaliteit van leven. Het juiste meubilair kan helpen om een gezonde en comfortabele leefomgeving te creëren en de sfeer in een ruimte positief beïnvloeden. Wij helpen je hiermee.

Contactgegevens

Via info @ mulmeubel.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden