Een balkon is een heerlijke plek om je bij weer of geen weer even terug te trekken in de buitenlucht. Het is dan prettig als het balkon er mooi en netjes bij ligt. In dit blog leggen we je uit hoe je jouw balkon tot jouw eigen stekkie maakt.

Kies de juiste soort ondergrond

Bij een balkon denk je al gauw aan een saaie betonnen vloer. Het is echter heel makkelijk om de vloer flink op te fleuren met houten vlonder of kunstgras. Sterker nog: je kunt beide tegelijk gebruiken voor een unieke uitstraling van jouw balkon. Je balkon hoeft hiervoor echt niet extreem groot te zijn. Het gebruiken van een mix van kunstgras en houten vlonders breekt de kleuren, waardoor je visueel extra diepte creëert. Ideaal om je balkon groter te laten lijken.

Maak een groene muur op je balkon

Door een groene muur te creëren, waan je je in een tropische jungle. Een groene muur kun je bijvoorbeeld voorzien van kunstbladeren of kunstplanten, maar het is ook heel goed mogelijk om te improviseren met echte planten. Zo kun je bijvoorbeeld houten raamwerken plaatsen waar je vervolgens allerlei bloempotten en lampen in kunt hangen. Het geeft je het gevoel dat je heerlijk in de natuur zit, terwijl je eigenlijk gewoon midden in de stad zit. Door het slimme gebruik van grotere potten planten hier komt dit balkon letterlijk tot leven. We hebben misschien geen tijd om veel kleine planten te verzorgen, maar grote potten met planten kunnen, mits zorgvuldig gekozen, gemakkelijk worden onderhouden.

Complete balkon renovatie

Het kan zijn dat jouw balkon over het algemeen aan de beurt is voor een grondige balkon renovatie. Bijvoorbeeld als je scheuren in de vloer ziet of als bijvoorbeeld het hek niet meer stevig vast staat, dan kan het verstandig zijn om voor een grondige renovatie te gaan. Je balkon wordt dan van top tot teen opgeknapt. Door een grondige inspectie weet je zeker dat je balkon weer een aantal jaren vooruit kan. Schade wordt piekfijn opgelost en meestal krijg je tientallen jaren garantie.