Een grote tuin-set geplaatst op mooie terrastegels brengt comfort en sfeer naar de buitenruimtes. Met een ruime tafel en gemakkelijk te gebruiken, comfortabele stoelen wordt een eenvoudige bakstenen patio omgetoverd tot een zintuiglijke eetgelegenheid. Rust een gezellige veranda uit met een rieten bank en een klassieke rieten schommelstoel, beide gevuld met voldoende kussens en de veranda zal snel een tweede familiekamer worden tijdens de warme maanden. Kijk niet buiten de mogelijkheden om buiten te leven op balkons en in pockettuinen. In combinatie met het juiste terrasmeubilair zullen deze kleine tuinuitstapjes je keer op keer uitnodigen.  Bekijk de volgende tips voor het kiezen van het beste tuinmeubilair voor uw ruimte. Een doordachte planning zorgt ervoor dat je buitenleven de komende jaren uitnodigt.

Maak een lijstje

Begin met na te denken over hoe je wilt dat je buitenruimte functioneert. Wil je dat het op warme zomeravonden als een eethoek fungeert? Wil je je volgende etentje of het verjaardagsfeestje van je dochter buiten geven of is een vredige leeshoek meer van wat je zoekt in je buitenkamer?Maak een lijst van de vele dingen die je in de ruimte wilt doen en gebruik deze als richtlijn om te bepalen welk type meubilair nodig is.

Neem geen overhaaste beslissingen

Denk nog even na voordat je koopt. Comfortabel terrasmeubilair, net als interieurmeubilair zal regelmatig worden gebruikt in tegenstelling tot niet-uitnodigend terrasmeubilair, dat er goed uitziet maar niet zo goed zit.

Gebruik je tijd om te genieten van de tuin

Reserveer het grootste deel van je tuinuren om te genieten van je ruimte, in tegenstelling tot het onderhouden van meubels. De meeste buiten meubels worden van hetzelfde rietachtige materiaal gebruikt. Wat zorgt voor een jarenlang genot.

Zorg voor opbergruimte

Voeg jaren toe aan de levensduur van je terrasmeubilair door deze op te slaan op een beschermde plek zoals een garage of kelder in het laagseizoen. Zelfs de zwaarste meubels zoals teak stoelen of een smeedijzeren bank gaan langer mee als het in de opslag wordt geplaatst als het niet in gebruik is. Als uw opslagruimte beperkt is, zoekt u naar tuinmeubilair dat kan worden opgevouwen of gemakkelijk kan worden verwijderd voor compacte opslag.