Het ontwerpen van een kinderkamer voor je aanstaande baby kan een leuke en lonende ervaring zijn. Het kan ook een beetje lastig lijken, vooral als je niet weet waar je moet beginnen. In deze blog zet ik aantal tips voor je op een rijtje over hoe je de babykamer succesvol kunt inrichten.

Kies textiel voordat je gaat verven

Er is niets erger dan het vinden van de perfecte gordijnen of beddengoed om er vervolgens achter te komen dat deze totaal niet past bij het babykamer behang. Gezien de het enorme assortiment van beschikbare verfkleuren is het gemakkelijker om eerst textiel te kiezen en dan verf te kopen om te matchen.

Verf het plafond

Baby’s brengen een groot deel van hun tijd op hun rug door. Waarom zou jij de kleine niet iets geven om naar te kijken? Overweeg het plafond in een rustgevende kleur te schilderen of het thema van je kinderkamer te complimenteren met een muurschildering of stickers.

Laat ruimte over om uit te breiden

Denk bij de keuze van het kinderkamermeubilair aan de lange termijn. Baby’s kleine bedje in bassinetstijl is nu misschien handig, maar heb je genoeg ruimte overgehouden om dit later in te ruilen voor een kinderbedje? Geen ruimte voor zowel een vrijstaande omkleedtafel als een commode? Dan heb je meer profijt van een dressoir op de lange termijn. Door vooruit te denken haal je het meeste uit je geld en je ruimte.

Veiligheid voorop

De baby is misschien nog niet onderweg, maar voordat je het weet heb je een peuter rondlopen. Zorg ervoor dat stopcontacten en weggestopte snoeren worden afgedekt. Veranker meubels die een bedreiging kunnen vormen en maak tapijten vast op de vloer om uitglijden te voorkomen. Je moet ook op je hoede zijn voor mogelijk verstikkingsgevaar en ervoor zorgen dat alle medicijnen, zalfjes, en andere producten veilig buiten het bereik van je baby worden opgeborgen.

Wacht niet tot het laatste moment

Zorg ervoor dat je kinderkamerproject vroeg van start gaat, zodat er voldoende tijd is om nieuw meubilair en pas geschilderde ruimtes uit te luchten. Een voorsprong zal ook stress voorkomen en ervoor zorgen dat je genoeg energie hebt om de klus te klaren.