Kasten zijn een zegen en een vloek: ze verbergen je bezittingen zodat niet elke gast op de hoogte is van je eindeloze collectie shirts, maar ze zijn ook een zwart gat van willekeurige dingen die je zeker niet nodig hebt. De kans is groot dat je zo’n kast in huis hebt – en het is een kast die vol zit met wat je alleen maar als spullen kunt omschrijven.

Terwijl de voorjaarsschoonmaak van je kast is altijd een goed begin is, is het slechts een tijdelijke oplossing. De beste manier om te voorkomen dat jouw kast een zwart gat wordt is het organiseren ervan – permanent. Hoewel het misschien veel werk lijkt om je hele kast indeling te herconfigureren, ben je dankbaar dat je minder spullen hebt (en minder een gevoel van angst als je eraan denkt). Hieronder wat tips hiervoor.

Haal alles wat in je kast zit er uit.

Je organiseert je kast, dus nu is het tijd om fris te beginnen. Haal alles uit je kast: zelfs hangers, opbergbakken en de vakantie decoraties die er het hele jaar door wonen. Zodat je kunt zien hoeveel ruimte je echt hebt. Zorg ervoor dat je aan het zuiveren bent en tegen de tijd dat je klaar bent, zul je al merken dat je veel minder spullen hebt dan je had gedacht.

Klopt de indeling van je kast nog?

Tenzij je het huis zelf gebouwd hebt, is het waarschijnlijk dat je kast heeft een zeer generieke indeling heeft met een plank op de top met een staaf voor ophang kleding eronder. Laten we eerlijk zijn: deze lay-out werkt voor niemand. Tenzij je kledingstukken met een lengte van de vloer en perfect georganiseerde dozen opbergt, zul je ongebruikte ruimte hebben.

Zelf een kast maken of kant en klaar kopen?

Het klinkt misschien ontmoedigend (en duur), maar je kunt je eigen kast maken met slechts een paar eenvoudige benodigdheden. Als jij de doe-het-zelver bent die niet schuwt om een moker, ga dan naar je lokale bouwwinkel en verzamel de benodigdheden.

Als jij je aan de andere kant van het spectrum bevindt, en alles liever voor je gedaan wilt hebben, bekijk dan de aangepaste kastopties van kastenn.nl. Een expert kan samen met je bepalen welke indeling het beste bij jouw ruimte past en ze zorgen ervoor dat het enige wat jij nog hoeft te doen is het ophangen van je kleding of het opbergen van je spullen.