Inbraken komen vaker voor dan ooit. Daarom is het belangrijk om je huis goed te beschermen tegen inbraken. Wat kun je doen om jouw huis beter te beschermen? In dit blog lees je een aantal handige tips voor het beveiligen van je huis.

Dubbele ramen

Zorg voor sterken ramen. Inbrekers tikken vaak een raampje in en zijn binnen. Dit is eenvoudig te voorkomen door dubbele ramen te laten plaatsen. Naast dat je ramen gelijk veiliger zijn zullen ze ook warmte binnen houden. Dubbel handig dus.

Rolluiken laten installeren

Als je de dubbele ramen niet veilig genoeg vind kun je voor het ultieme veiligheidsgevoel gaan door rolluiken te laten plaatsen. Rolluiken zorgen ervoor dat er niemand via het raam naar binnen kan. Maar buiten dat zorgt het ook voor volledige verduistering altijd lekker als je overdag een paar uurtjes wilt gaan slapen. Rolluiken zorgen ook voor veel privacy: sluit de luiken en niemand ziet wat jij binnen aan het doen bent.

Inbraakstrip

Je kunt eenvoudig een strip voor je deur laten installeren dat ervoor zorgt dat de inbrekers jouw deur niet kunnen openen met een pasje.

Sensor lampen

Maak buiten je huis gebruik van spots die aangaan bij beweging. Mocht er in de nacht een inbreker de oprit oplopen staat deze direct in het licht. De meeste inbrekers zullen het gelijk op een rennen zetten.

Laat een alarm installeren

Als je va huis gaat wordt aangeraden altijd een lampje aan te zetten, het raam dicht te doen en de deur op slot te doen. Echter is dit niet altijd genoeg om inbrekers buiten te laten. Je kunt dus ook een alarm laten installeren dat een seintje geeft zodra ongenodigde gasten je huis binnen dringen.

Inbrekers zullen altijd manieren blijven zoeken om je huis binnen te komen. Zorg daarom altijd dat je voorbereid bent. Je kunt namelijk beter voorkomen dan genezen in dit geval.