Verhuizen is soms al ingewikkeld genoeg; je moet rekening houden met zo veel dingen dat je er gemakkelijk een paar vergeet. Je probeert de verhuizing (vaak) ook zo snel mogelijk uit te voeren; iets wat geheel logisch is omdat je zo geld en tijd bespaart. We geven je hier daarom ook enkele tips om de verhuizing zo snel en soepel mogelijk te laten verlopen.

Maak duidelijke afspraken

Maak goede afspraken met de verhuurder van jouw woning en met het verhuisbedrijf (als je die inschakelt). Vergeet ook niet de energie-, internet- en televisiecontracten. Het is natuurlijk niet de bedoeling dat je een dubbele rekening krijgt: een bij je oude woning en een bij je nieuwe woning.

Verhuisbedrijf

Een verhuizing in Dordrecht laten doen door een verhuisbedrijf in Dordrecht zorgt ervoor dat je verhuizing heel snel gebeurt. Je hebt ook weinig zorgen en je wordt ook niet moe. Je hoeft alleen uit te leggen welke dozen waarheen moeten, en dat is alles. Vind je het inhuren van een verhuisbedrijf te duur? Vraag dan je familie en vrienden om een middagje te komen helpen. Een tip om geld te besparen: vergelijk de offertes van verschillende verhuisbedrijven.

Materialen

Vergeet het inkopen van voldoende verhuisdozen en ander verhuismateriaal. Vergeet je dit of koop je er te weinig, dan kan het zijn dat je verhuizing vertraging oploopt. Je kunt ook beter te veel kopen en later het overschot terugbrengen naar de winkel, dan dat je te weinig verhuisdozen koopt. Verhuisdozen koop je het makkelijkst en goedkoopst via internet.

Vrij vragen

Niet geheel onbelangrijk: vraag op tijd vrij bij je werkgever, zodat je kunt verhuizen tijdens je vrije dag en niet alles hoeft te beperken tot avonden en weekenden. Je krijgt op een vrije dag namelijk veel meer gedaan dan ’s avonds laat na een lange werkdag.