Vakantie.. heerlijk! Voor de meeste mensen is de vakantieperiode toch wel de periode waar we het hele jaar naar uitkijken. Helaas zijn dit ook de maanden waar inbrekers het meeste naar uitkijken. Gedurende de vakantieperiode vinden er jaarlijks veel inbraken plaats. Wij informeren je graag over tips om je huis extra goed te beveiligen tijdens je vakantie.

Informeer de buren

Het is altijd goed om je buren voor de vakantie te informeren over de periode dat je weggaat. Buren kunnen altijd een oogje in het zeil houden. Mochten zij in de weken dat je afwezig bent wat horen in of rondom je huis, dan weten ze dat dit of kennissen of inbrekers kunnen zijn. Daarnaast kun je de buren vragen om bijvoorbeeld de post op te ruimen, zodat je hiermee geen signaal geeft aan inbrekers dat je niet thuis bent.

Deel niets op social media

Deel niet op social media dat je op vakantie bent. Het is tegenwoordig heel eenvoudig voor iedereen om door middel van persoonsgegevens te achterhalen waar je woont. Door de rest van de wereld te informeren dat je op vakantie bent, geef je ook inbrekers het signaal dat je huis op dat moment onbewoond is.

Geef inbrekers de indruk dat je thuis bent

Door een aantal kleine trucjes voorkom je dat je huis er onbewoond uitziet tijdens je vakantie. Laat wat dingen op tafel liggen zoals een opengeslagen krant en een kop koffie. Wanneer je kinderen hebt kan het ook helpen om wat speelgoed op de grond te laten liggen, zodat het net lijkt alsof hier nog net gespeeld is.

Berg kostbare spullen goed op

Het kan ook helpen om kostbare spullen op te bergen. Dure spullen nodigen inbrekers natuurlijk uit om je huis binnen te gaan. Wanneer inbrekers eenmaal binnen zijn, hoeft dit niet altijd te betekenen dat je dure spullen ook meegenomen worden. Mocht je sieraden, laptops en tablets goed opgeborgen hebben, dan kan het zijn dat inbrekers deze buit niet kunnen vinden en je dus in ieder geval je kostbare spullen nog hebt.

Sluit alles goed af

Zorg dat je alle deuren en ramen goed afsluit voor je op vakantie gaat. Zelfs de kleine raampjes van een badkamer of wc kunnen voldoende zijn voor inbrekers om naar binnen te gaan. Het is erg belangrijk om hierbij goede sloten te gebruiken. Er zijn in Nederland vele slotenmakers die je hierbij goed van dienst kunnen zijn.

Stel de buitenlamp in op bewegingen

Wanneer je buitenlamp aanspringt, dan schrikt dit de meeste inbrekers logischerwijs af. Het kan daarom lonen om je buitenlamp in te stellen op beweging, zodat de lamp aanspringt wanneer inbrekers zich rond de oprit bewegen.

Help inbrekers niet een handje

Zorg ervoor dat je klimattributen rondom het huis opbergt. Zo is het voor inbrekers lastiger om je woning binnen te komen. Wanneer je spullen als containers en ladders in je tuin of op de oprit laat staan, dan help je inbrekers een handje en maak je het nog makkelijker om je huis binnen te komen.