Verhuizen naar een nieuw land is erg spannend en erg lastig. Opeens komen er dingen op je af waar je nog nooit over had nagedacht en moet je ontzettend veel regelen. Wat voor papieren moet je hebben, hoe krijg je jouw spullen over de grens, ken je de regels van de douane? Een verhuizing is sowieso al erg duur en bij een buitenlandse verhuizing komen daar nog eens extra kosten bij kijken. In deze blog geven we je tips bij internationaal verhuizen zodat je weet waar je aan toe bent.

Goedkoop je spullen verhuizen

Als eerste tip willen we je meegeven om een buitenlandse verhuizing te zien als een frisse start. Als je deze mindset namelijk hebt, gaat het een stuk makkelijker worden. Het is natuurlijk sowieso een frisse start omdat je niet zo snel meer terug gaat naar je land van herkomst. Vrienden en familie zie je een stuk minder en je moet dus van nul een nieuwe leven opbouwen (in de meeste gevallen). Dit is eng maar toch heeft deze mindset iets moois en uitdagends. Bij het verhuizen raden we je aan om vast te houden aan deze filosofie en daarom zo weinig mogelijk mee te nemen. Vergeet bankstellen, tafels etcetera. Verkoop dit allemaal in Nederland en koop meubilair opnieuw in het buitenland. Dit gaat je zoveel stress schelen! Wil je toch grote spullen verhuizen? Goedkoop pakket versturen is lastig maar niet onmogelijk. Bij een goede verzendservice is dit mogelijk, zij werken met de grootste namen samen om zo goedkoop mogelijk transport te regelen. 

Laat je niet misleiden door binnenlandse makelaars

We hebben veel verhalen gehoord over mensen die in het buitenland zijn opgelicht door binnenlandse makelaars. Zonder de taal goed te spreken en te weten hoe een onderhandeling in het specifieke land gaat, is het erg lastig om honderd procent zeker te zijn dat je niet wordt opgelicht. Zo kennen we iemand die alles had opgegeven om naar Roemenië te verhuizen. Hij had de aanbetaling al gedaan op het huis maar toen hij aankwam was zijn huis verkocht aan een ander stel. Hij heeft de makelaar nooit meer te pakken gekregen omdat hij wettelijk slim genoeg was en zich had ingedekt met een slinks contract. Onze tip is dus om een vertaler of een expert in te huren om je bij te staan bij het kopen van een huis in het buitenland.