Bij het investeren in vastgoed heb je vaak één doel: rendement. Om zo goed mogelijk te investeren in vastgoed en een zo hoog mogelijk rendement te halen, hebben we enkele tips voor je op een rij gezet om te investeren in vastgoed. We raden in ieder geval aan om een ervaren vastgoedbeheerder in Den Haag in te schakelen; die kan jou van het beste advies voorzien.

Koop altijd in een vertrouwde buurt

Investeren in een buurt die jij goed kent of vertrouwd overkomt maakt het investeren gemakkelijker: je weet wat je kunt verwachten en komt niet snel voor verrassingen te staan. Ook moet je regelmatig op locatie komen dus als het een vertrouwde buurt is (waar je vaak komt), heb je twee vliegen in één klap.

Clusteren

In het begin is alles nog goed te managen. Maar naarmate je jouw portfolio uitbreidt, wordt het steeds onoverzichtelijker en moeilijker te managen. Daarom is het goed om vanaf het begin al een cluster te maken, zodat u zo efficiënt mogelijk kunt werken.

Financiële buffer

Het hebben van een financiële buffer is niet weg te denken wanneer je investeert in vastgoed. Onderhoud, verbetering, renovaties, tegenvallers… Het heeft allemaal geld nodig: zorg daarom voor een goede buffer en leg nooit bijvoorbeeld al je spaargeld in. Daarnaast is het goed om het risico te spreiden. Dat is onder beleggers een gouden regel.

Klein beginnen werkt het best

Ben je nog nieuw in deze markt? Begin dan klein tot je de markt leert kennen en alle ins en outs kent. Koop dus niet meteen 25 appartementen, maar begin met 2 of 3.

Zet niet in op de meerwaarde

De waarde (en dus meerwaarde) van vastgoed is van veel factoren afhankelijk. Helaas heb je op de meeste factoren zelf geen invloed. Daarom kun je beter inzetten op het rendement op lange termijn van je aankoop, in plaats van op meerwaarde. De meerwaarde kan plots flink minder zijn door bijvoorbeeld rente.