Een keuken is om in te genieten. Dat gaat zeker lukken in moderne keukens met een eigentijds design. Het is soms best wel leuk om een beetje inspiratie te krijgen. Dat gaan we daarom doen via deze blog. Lees snel verder en doe inspiratie op. Keukens Almere denkt graag met je mee om je droomkeuken waarheid te laten worden. Superleuk!

Maatwerk

We horen vaak over een maatwerk of design keuken, maar wat houdt dat precies in? Een keuken die wat exclusiever is, is ook vaak duurder en beschikt over de nieuwste snufjes als het aankomt keukenapparatuur. Dat kookt lekker makkelijk en snel. De afwerking is altijd excellent en het design is uniek en dikwijls nauwkeurig gemaakt op basis van instructies en wensen van de klant. Een keukendesigner kan je alles vertellen over de mogelijkheden:

·        Essentialistisch design

In onze tijd is het minimalistische design heel populair. Waarschijnlijk omdat het zo rustig oogt. Het gaat hier om essentialistisch design waarbij het er omgaat dat alles opsmuk zoveel mogelijk weggelaten wordt. Vaak zien we veel natuursteen en staal als materiaal gebruikt worden.

·        Landelijk design

Wanneer we het over landelijk design hebben kun je denken aan keukens die geïnspireerd zijn op het warme en eenvoudige plattelandsdesign. Veel natuurlijke materialen zoals hout en eenvoudige ontwerpen spelen in deze keuken een duidelijke rol. Het wordt ook wel eens een boerenstijl genoemd. Je hebt Engels, Frans en Spaanse landelijke designs, om er maar eens een paar te noemen. Spaans landelijk design noemen we ook wel mediterraans. Houd je van gezelligheid, dan is de landelijke stijl precies wat je zoekt.

·        Ga voor wat je leuk vindt

Wanneer je de kans hebt om een nieuwe keuken in te richten, ga dan gewoon voor wat je leuk vindt. En maak je vooral niet te druk over het feit of het ontwerp nu wel of niet tijdloos is, want elke keuken is van zijn tijd. Een eenvoudig ontwerp met weinig opsmuk en zachte tinten zal ongetwijfeld niet snel gaan vervelen en kan jaren er ‘ongedateerd’ uitzien en aanvoelen.

Conclusie

Er zijn veel stijlen waarin je droomkeuken kan ontwaken. Het is belangrijk om altijd te gaan voor het design wat helemaal bij je past, maak je niet te veel zorgen over het idee van een ‘tijdloos’ design. Laat je eventueel adviseren door een interieurexpert. Weten hoe verhuizen als een professional gaat? Check onze blogs en vind de antwoorden als een pro!