Het jaar 2019 kent vreemde kostgangers, maar dat is wel heel erg leuk. In deze blog gaan we een aantal opvallende trends met je doornemen. Zin aan? Wij vinden het erg leuk! Kijk daarom snel met ons mee en laat je verrassen en inspireren door de ideeën. @ your service!

Boekenkasten zonder boeken

Het moet niet gekker worden, het is een trend in 2019 om boekenkasten in je huis te zetten zonder boeken. We wisten dat er weinig boeken gelezen werden, maar dit is toch wel een overduidelijk bewijs. Toegegeven, het staat wel leuk. Daarom een aanrader om een boekenkast aan te schaffen, want dan ga je er vanzelf wel boeken voor aanschaffen en erin zetten. De uitdaging is dan natuurlijk om er ook in te lezen. Zet hem op!

Moderne minimalistische vormen

De minimalistische vormen zijn ook in 2019 nog steeds geliefd. Dat komt omdat veel mensen zuivere vormen met weinig opsmuk eerder als tijdloos ervaren. Tijdloos bestaat overigens niet, maar je zou kunnen zeggen: hoe minder er van er iets is (qua ornamenten en verfraaiingen die populair zijn in een bepaalde tijd) hoe minder kans dat iets er gedateerd uitgaat zien. Toch is de minimale stijl echt iets van deze tijd, dus aan datering ontkom je toch niet helemaal. Maar dat hoeft geen probleem te zijn.

Zwart als hoofd “kleur”

In de minimalistische stijl van 2019 zien we zwart als basis voor het kleurenpallet, want het past bij veel andere kleuren en straalt een zeker temperament uit. Dus wanneer je de bleke (wit, grijs) en glazige interieurs (transparante meubels en lampen) een beetje links wilt laten liggen, ga dan voor zwart als hoofdkleur, dan kom je al snel terecht bij de Italiaanse of mediterraanse, minimalistische ontwerpen waarin zelfs het gebruik van bladgoud en veel spiegels niet geschuwd wordt.

Vintage

In de meeste moderne stijlen past vintage design erg goed. Dat komt vanwege de basic look van het moderne design, dat vaak vrij leeg kan zijn en subdominant. Vintage design, dat er meestal  wel uitgesproken uitziet, heeft in zo’n context alle ruimte.

Meubels die transparant zijn

Nog een bijzondere trend die in 2018 ook al te zien was, maar gewoon doorgang zal vinden, ondanks de mening van een handjevol designers, zijn de transparante meubels. Dat ziet er gewoon lekker ruimtelijk en zuiver uit. Wij zijn fan van dit soort meubels. Er bestaan hanglampen die doorzichtig zijn en als een soort overmaatse waterdruppels aan een ketting aan het plafond hangen. Wat erg tof is, is een Urbansofa. Dat is een sofa die speciaal voor jou gemaakt wordt. Dat is pas topdesign!

Muurkunst

We sluiten deze blog af met een evergreen, design dat dus altijd kan: muurkunst. Het kan gaan om een schilderij, maar ook om een foto of een collage. Of een mix van deze dingen, dan noemen we het mixt media art. Er zijn zelfs sculpturen om aan de muur te hangen, vaak zijn dit dan montages (een collage maar dan in 3D.)

De trends in het kort zijn:

  • Rustig (wit, zwart en grijs pallet)
  • Basic (minimalistisch)
  • Hier en daar bizar (als een microtuintje in een stolp)
  • En evergreens (muurkunst)

Conclusie

Trends blijven vaak wel een paar jaartjes in leven, daarom zien we een aantal dingen uit 2018 terug in 2019. Het blijft een kwestie van smaak wat je gaat kiezen en dat is maar goed ook. Volg gewoon je gevoel en kijk niet te veel wat de anderen doen, zo kom je altijd uit bij een interieurdesign dat jaren leuk blijft.

Meer ontdekken?

Een interieur is niet af zonder leuke meubels. Hier lees je alles over meubels die nu hip zijn. Een klassiek modern interieur richt je op een eenvoudige designs.