Weinig dingen zijn fijner dan een opgeruimde leefruimte. Het gezegde ‘’Een opgeruimd huis is een opgeruimd hoofd’’ bestaat dan ook niet voor niets. Waar veel mensen tegenaan lopen is dat ze wel graag willen opruimen, maar dat de kasten vol zijn en ze geen lelijke doorzichtige plastic bakken met willekeurige voorwerpen in het zicht willen hebben. In deze blog geef ik je daarom een aantal opbergtips voor je woonkamer.

Ingebouwde opbergplekken

Je woonkamer heeft meer opbergplekken dan je waarschijnlijk doorhebt. Je kunt bijvoorbeeld lades of kleine bakken onder je bankstel schuiven om voorwerpen in op te ruimen. Ook kan je gebruik maken van inhammen en uitstekende stukken muur. Gebruik de zijkanten van deze muur om planken op te hangen of deurtjes aan te bevestigen. Dit kunnen goede opbergplekken zijn voor voorwerpen die je graag in het zicht wil hebben.

Verbouw je raamkozijn

Een unieke manier om de ruimte rondom je raam te gebruiken is door deze om te toveren in een kast. Omdat je raam (uiteraard) uitkijkt op de buitenwereld is het niet erg dat de omliggende muur voller is, de tegenstelling maak deze constructie juist bijzonder. Daarnaast is het heerlijk om je favoriete tijdschrift of boek bij de hand te hebben, terwijl je geniet van het uitzicht en filosofeert over de nieuwe opbergruimtes.

Verstop overbodige spullen

Opbergbakken hoeven niet saai of lelijk te zijn. In de moderne woonkamer die veelal bestaat uit natuursteen, planten en houten meubels is het een stijlvolle oplossing om spullen te bewaren in rieten manden of houten kisten op maat. Met kleine krijtbord labels kun je aangeven wat er in deze dozen opgeborgen zit, zodat je niet elke keer 20 minuten aan het zoeken bent als je dat ene doosje punaises nodig hebt.

Dit is een kleine greep uit de ontelbaar verschillende manieren om je spullen stijlvol in je woonkamer op te bergen. Wees creatief, elk huis heeft zijn eigen praktische plekjes! Daarnaast is het ook geen verkeerd idee om eens uit te zoeken of je alle spullen écht nodig hebt, of dat je er iemand anders mee kan blij maken zodat jij weer extra ruimte hebt.