Een meubelstuk dat je bij je opa en oma van zolder haalt is negen van de tien keer niet modern, wat zoveel inhoudt dat er nog wat aan moet gebeuren. In sommige gevallen als het gaat om een schoonmaak van een meubelstuk, zoals de kussens ervan. Dat kun je vaak beter overlaten aan experts in meubelreiniging. Wanneer je delen van de meubels wilt vervangen, zoals stoffen of kussens, dan speelt dit schoonmaken geen rol. Het is dus maar net wat jezelf wilt. Kijk in de blog naar enkel DIY (do it yourself) tips hoe je meubels weer mooi kunt maken.

Meubels nieuw leven geven

Er is heel leuk om oude meubels weer helemaal up-to-date te maken, dat zorgt voor een leuk plan waarmee je aan de slag kan. Ga niet in het wildeweg rond knutselen. Kijk eerst hoe de experts het doen, maar besteed hier ook niet te veel aandacht aan, want je moet het tenslotte zelf doen. Wat kun je nu allemaal doen met oude meubels? Wat veel mensen doen is deze een vintage look geven. Dat is heel gemakkelijk te doen met mooie krijtverf waarmee de meubels een verweerde uitstraling krijgen. De inspiratie hiervoor ligt in het verleden, de macht en de rijkdom van sommigen van de Engelse adel was in verval geraakt en hun huizen en inboedel kregen een sleetse look. Deze look heeft voor inspiratie gezorgd bij ontwerpers: zij gingen oude meubels, die er nog prima uitzagen, juist een extra sleetse look geven, maar dan wel op chique manier. Kun je het nog volgen? Deze stijl noemen ze in Engeland Shabby chique.

Kleurinspiratie

Het is lang niet altijd makkelijk om de juiste inspiratie te krijgen. Daarom hebben we een in deze blog wat tips voor je onder elkaar gezet:

  • Kijk in de natuur
  • Maak een mood board
  • Laat je inspireren door tijdschriften
  • Kijk tv-programma’s over interieurs en meubels

Raadpleeg een expert

Een expert kan je nieuwe inzichten geven, echt een manier om je meer te laten genieten van het creatieve proces. Samen weet je gewoon meer en zie je meer. Je kunt ook beslissen om het helemaal uit handen te geven. Een moodboard maken is een manier om je expert aan te sturen en een kader te geven over wat je leuk vindt.

Conclusie

Ga niet direct ingewikkelde dingen doen zonder ervaring. Ervaring bouw je stap voor stap op. Begin dus eenvoudig en ga zo verder en verder om je te ontwikkelen. De tips die we je gegeven hebben zijn slim om vertrouwd te worden met je DIY-skills. Een meubel een nieuwe look geven is een leuke bezigheid en het staat prima in je interieur.

Meer ontdekken?

Om meer te ontdekken moet je echt even de blogs op onze site lezen. Daar lees je meer over kleurtrends en hoe je een werkplek goed inricht.