Veel mensen in de grote stad zullen beamen dat de woonruimte er doorgaans niet in voluptueuze hoeveelheden aanwezig is. Daarom is het belangrijk om een slimme inrichting voor je woning te realiseren. Er zijn veel dingen waarmee je dat kunt doen, in deze blog nemen we ze met je door. Check de tips en doe de nodige inspiratie op.

Slaapbank

Een van de meest slimme manieren om je woning leefbaar te maken is het plaatsen van een slaapbank. In de regel is het zo dat multifunctionele meubels je een boel woonplezier opleveren. Een slaapbank is een goed voorbeeld van een multifunctioneel meubel, je kunt er overdag lekker op zitten en in de avond klap je hem uit tot een bed. Mocht je nu wel een aparte slaapkamer hebben, dan kan je de slaapbank mooi als logeerbed gebruiken. Je hebt dus altijd wat aan een slaapbank.

Licht en ruimte

Er is een mooie harmonische relatie tussen licht en ruimte te bereiken. Wanneer je deze voor elkaar krijgt, dan is het genieten geblazen in je woning. Een lichte kamer heeft de neiging groter aan te voelen dan deze in werkelijkheid is, een fijne manier om meer woonplezier uit je woning te halen.

Aparte gedeeltes creëren

In een eenkamer studio aparte gedeeltes maken heeft een aantal voordelen:

  • Je hebt meer privacy
  • De kamer is multifunctioneler
  • Spelen met de looks van de studio

Een werkkamer die na het werk (ZZP) opeens veranderd in een relaxkamer, het kan met aparte gedeeltes in je studio die met tijdelijke scheidingsschermen gerealiseerd worden.

Spiegels

Een bekende truc van interieurontwerpers om meer ruimte te creëren, is het bevestigen van spiegels aan de wanden. Deze laten het interieur groter aanvoelen. Het licht weerkaatst erin en de kamer lijkt door te lopen wat natuurlijk in werkelijkheid niet zo is.

Zwevende meubels

Een gevoel van lichtheid en ruimte oproepen in je studio? Kies dan voor zwevende meubels, zoals een bed of bureau. Zo oogt de kamer niet zo volgepropt. Transparante elementen, zoals vazen, zijn ook ideaal, daar kun je doorheen kijken en ze nemen ze visueel en gevoelsmatig minder ruimte is.

Accessoires

In een kleine woning kun je niet veel spullen kwijt. Dat is logisch, maar wat je wel kunt doen is kiezen voor hele specifieke accessoires. Doe dit gewoon een beetje subtiel, dan weet je zeker dat je woning er tof uitziet en niet overmatig gedecoreerd. Wanneer je accessoires functioneel zijn, mandjes bijvoorbeeld, dan kun je daar mooi spullen in opbergen.

Conclusie

Een kleine woning groot laten aanvoelen? Het kan met slimme ontwerptips. Veel plezier met het lezen van onze andere blogs.