Een pallet bed is een leuk, creatief en goedkoop alternatief van een normaal bed. Pallets zijn in alle soorten en maten te vinden en zijn niet duur in de aanschaf. Om een pallet bed zelf te maken heb je alleen een paar europallets nodig en wat gereedschap. In dit blog lees je hoe je snel en eenvoudig je eigen Pallet Bed in elkaar zet.

Stap 1: matras opmeten voor je pallet bed

Om de grootte van het pallet bed te bepalen, moet eerst het matras opgemeten worden. Het aantal benodigde pallets en de grootte hiervan hangt namelijk af van het formaat van het matras.

Stap 2: pallets zagen voor het palletbed

Pallets zijn natuurlijk niet even groot als het matras. Ga daarom aan de slag met het zagen, boren en schroeven van de pallets, zodat deze precies de goede maat krijgen. Plaats vervolgens de pallets op de grond met de losse plankjes naar boven. Dit gedeelte wordt de lattenbodem van je nieuwe pallet bed.

Stap 3: hoofdeinde schroeven aan de lattenbodem

Gebruik 1 à 2 pallets voor het hoofdeinde van het pallet bed. Zet de pallets rechtop tegen de muur en schroef ze vast aan de onderkant van je pallet bed. Je kan eventueel een losse plank op de bovenkant van het pallet bed schroeven, zodat je de bovenkant kan gebruiken voor het stijlen met bijvoorbeeld lampjes of leuke kaarten.

Stap 4: pallet bed schuren

Voordat je het matras op je nieuwe pallet bed gooit, is het belangrijk om eerst het volledige pallet bed goed te schuren met grof schuurpapier. Werk alle splinters en scherpe randen weg. Herhaal het proces met fijn schuurpapier, totdat het hout glad aanvoelt.

Stap 5: bed opmaken

Zodra je het pallet bed in elkaar zit en volledig is geschuurd, kan je beginnen met het verven van je pallet bed. Liever de robuuste kleur  van de pallets houden? Dan kan het matras erop gelegd worden en kan het bed opgemaakt worden. Tijd om te genieten van je zelf gemaakte pallet bed!