Maak je woning klaar voor de zomer

Geplaatst op

De zomermaanden komen er weer aan, waardoor het weer tijd is om net zoals je kledingstijl, je woning helemaal aan te passen op de warme temperaturen. De vorige zomer van 2019 was een zeer warme periode waarin we wel temperaturen haalden van ruim 40 graden Celsius. Op dit soort zomerdagen heb je voldoende verkoeling nodig, waardoor het noodzakelijk is om enkele voorbereidingen te treffen. Op die manier voorkom je dat je last hebt van slapeloze en plakkerige nachten en kun je ook thuis de verkoeling opzoeken. In dit blog geven we je enkele tips om de temperatuur in huis niet ver te laten oplopen en bieden we je mogelijkheden om de warmte te slim af te zijn.

Lichte tinten

Met name wanneer je woning veel ramen bevat, is het verstandig om gebruik te maken van veel lichte tinten in plaats van donkere tinten. Meubels en muren in donkere kleuren nemen namelijk veel sneller en gemakkelijker warmte op vanuit de zonnestralen die je huis binnen schijnen. Hierdoor stijgt de temperatuur in je woon- of slaapkamer een stuk sneller dan wanneer je gebruik maakt van lichte kleuren. Bovendien geven lichte tinten een zomers gevoel aan je woning, waardoor je eigenlijk niet meer op vakantie hoeft.

Airconditioning

Sommige dagen loopt de temperatuur zo hoog op dat je zelf in je eigen huis geen verkoeling kunt vinden, naast je douche en de koelkast. Met name wanneer je een huis hebt dat is voorzien van een schuin dak, zul je bovenin je woning veel last hebben van hoge temperaturen. Het schuine dak zorgt ervoor dat er meer oppervlak ontstaat waar de zonnestralen vat op krijgen en de temperatuur eerder laten oplopen. In dit geval bestaan er slechts een aantal manieren om toch voor verkoeling te zorgen, zoals een airconditioning. Een mobiele airconditioning of luchtkoeler is bij veel winkels te krijgen en werkt door middel van een slang die je buiten je woning hangt. Dit kan bijvoorbeeld uit de kier van een raam. Via de slang komt buitenlucht terecht in de airconditioning of luchtkoeler die het vervolgens koelt.

Zonwering

Zorg er daarnaast voor dat je de ramen zoveel mogelijk beschermt tegen de zon met de juist zonwering. Op die manier komen zonnestralen niet direct in contact met het glas en warmt de lucht in huis minder snel op. Een van de beste manieren om warmte buiten te houden en de koelte in huis te bewaren is een rolluik. Deze sluiten de ramen volledig af, waardoor je profiteert van maximale koelte. Rolluiken Utrecht koop je eenvoudig op maat.

Gerelateerde berichten

Over ons

Het ontwerp van meubels is niet alleen belangrijk voor de uitstraling van een huis, maar ook voor de kwaliteit van leven. Het juiste meubilair kan helpen om een gezonde en comfortabele leefomgeving te creëren en de sfeer in een ruimte positief beïnvloeden. Wij helpen je hiermee.

Contactgegevens

Via info @ mulmeubel.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden