Leuke tips voor het interieur van je tuin

Geplaatst op

Nu de zomer steeds dichterbij komt is het heel leuk om design in je tuin te zetten waardoor deze echt next level wordt. Hoe je dat voor elkaar krijgt? Heel simpel, pas gewoon de ideeën toe die we in deze blog aan je geven.

Bestrating

De bestrating in je tuin is belangrijk want het vormt de basis voor je zomertuin. Een pad van de achterdeur naar je terras en met een boog terug naar je woonkamer, biedt een duidelijke structuur voor de rest van je tuinontwerp. Bestrating komt in alle soorten en maten en de keuze voor specifieke tuintegels bepaalt voor een groot deel de looks van je tuin.

Pergola

Een van de meest leuke dingen die je voor je tuin en voor jezelf kunt doen is het realiseren van een pergola. Een pergola is een overkapping waaronder je een gezellige zithoek met lounge meubelen kunt maken. Zo heb je met elk weertype (want in Nederland regent het ook in de zomer) een relaxte plek om te zitten. Je geniet extra met familie en vrienden van de zomeravonden als je kunt ontspannen onder de pergola. Veel pergola’s hebben ook een mooie begroeiing. Dat staat heel leuk bij het hout waarvan ze vaak gemaakt zijn. Met een dergelijke overkapping in de tuin heb je snel de mediterraanse vibe in de zomertuin te pakken.

Terras

Verderop in de tuin kun je een terras maken. Ook dichterbij je huis is het ideaal. Zo kun je direct vanuit je huis naar buiten lopen. Zet een tuinset neer en je hebt de ideale plek om in het warme seizoen samen met vrienden te genieten.

Vijver

De natuur speelt vanzelfsprekend een belangrijke rol in de zomertuin. Veel mensen vinden het leuk om planten, bomen en een vijver te combineren. Dit roept een toffe sfeer op. Met een vijver komt vaak de wens om vissen en waterplanten aan te schaffen. Laat je hierover altijd informeren door een expert. Zij weten welke verzorging de dieren en de planten nodig hebben. Dus vraag gewoon eens rond in het plaatselijke tuincentrum of de dierenspeciaalzaak.

Tuinhuis

In een tuinhuis kun je gemakkelijk de kussens van je stoelen kwijt. Ook de bezem, hark en andere tuinbenodigdheden vinden hier al snel een praktische plek. Naast het praktische van een tuinhuis zorgt het ook voor de nodige sfeer. Kinderen zijn dol op een tuinhuis en spelen er graag in. Zorg dan dit veilig kan, berg gereedschap bijvoorbeeld in een afgesloten kast op.

Grasveld en zwembad

De gouden combinatie voor de zomertuin is het grasveld met een zwembad. Dat is ideaal voor in de zomertuin. Lekker zonnen en zwemmen bij jezelf achter het huis is iets waar veel mensen van dromen. Tegenwoordig hoeft het helemaal niet zo duur meer te zijn. Vraag gewoon eens een offerte op en geniet snel van de luxe van een zwembad achter het huis.

Natuurlijke stenen

De mediterraanse look is populair vanwege de natuurlijke elementen. Het doet ons denken aan de leuke vakantiemomenten die we bijvoorbeeld in Frankrijk hebben beleefd. Door simpelweg een aantal natuurlijke stenen in de tuin te plaatsen of deze tot een muurtje te modelleren, krijg je de felbegeerde mediterraanse look. Dat is natuurlijk ideaal voor je zomertuin.

Gerelateerde berichten

Over ons

Het ontwerp van meubels is niet alleen belangrijk voor de uitstraling van een huis, maar ook voor de kwaliteit van leven. Het juiste meubilair kan helpen om een gezonde en comfortabele leefomgeving te creëren en de sfeer in een ruimte positief beïnvloeden. Wij helpen je hiermee.

Contactgegevens

Via info @ mulmeubel.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden