Speelmatten maken het mogelijk voor je kinderen om leuk en veilig in de speelkamer te spelen. Een kinderkamer inrichten met speelmatten is een investering in het welzijn van je kind. Een ongeluk zit nu eenmaal in een klein hoekje. Zeker wanneer er in dat kleine hoekje geen speelmat ligt. Om schaafplekken en andere blessures te voorkomen is het belangrijk om te zorgen voor een valbrekende vloer waarop voluit gespeeld kan worden. Dat kan met speelmatten.

Ongelukken

De meeste ongelukken vinden thuis plaats. Soms kun je er wat aan doen, soms wat moeilijker. Tegenwoordig zijn er veel dingen die je kunt doen om de kinder-/speelkamer veiliger te maken. Hoe dan? Nou heel eenvoudig, door bijvoorbeeld speelmatten op de vloer te leggen. Dit is een vloer die als een puzzel in elkaar gezet kan worden. De verschillende delen van de vloer hebben een rand die precies zoals bij een puzzel in elkaar geklikt kan worden. Het is een mat die lijkt op een judomat. Je kunt je wel voorstellen dat het ideaal is om zo’n mat te hebben liggen, want ze absorberen veel van de klap bij het vallen. Je bent niet altijd in de kamer om je kind in de gaten te houden, zeker wanneer ze ouder zijn en zelfstandig kunnen spelen.

Spelen is ontwikkelen

Het is belangrijk dat kinderen spelen, want op deze manier ontwikkelen ze allerlei vaardigheden, zoals op het gebied van de coördinatie, maar ook op het sociale vlak, door spelletjes te doen met leeftijdgenoten. Een geschikte omgeving is dan belangrijk. Deze moet veilig zijn en de fantasie stimuleren. Hieronder een aantal punten die belangrijk zijn.

  • Inrichting speel-/ kinderkamer met kleurrijk veilig design
  • Kies veilig speelgoed dat past bij de leeftijd
  • Dek stopcontacten af met afdekplaatjes die kindveilig zijn
  • Laat je kind zo nu en dan spelen met leeftijdsgenoten (als hij of zij dit leuk vindt)

Gezondheid

De gezondheid van je kind is superbelangrijk en daarom is het wel zo goed om te kiezen voor speelmatten die gemaakt zijn van foam dat geen giftige stoffen bevat. De meeste speelmatten uit Europa bevatten geen giftige stoffen. Laat je altijd door een expert informeren over specifieke producten, wees kritisch en lees de verpakking of specificaties goed.

Conclusie

Vrolijkheid en veiligheid gaan hand in hand. Kinderen spelen veiliger in een speelkamer waarin speelmatten liggen. Deze matten zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en passen bij het design van de kamer. Zorg dat de inrichting van de kamer speels en stimulerend is.

Verder lezen?

Wil je meer weten over stenen vloeren? Of ben je geïnteresseerd in praktische moderne vloeren die ook mooi zijn? Lees erover op onze inspirerende site.