Bij het interieur denk je vaak niet aan de vloer als blikvanger. Toch kan een vloer een kamer tot leven wekken en een blikvanger worden. Een houten vloer is prachtig en geeft sfeer aan een kamer. Jammer is het dat deze vloeren ontzettend veel onderhoud nodig hebben. In elke groef of scheur verzamelt stof zich en om de glans te behouden en de vloer te beschermen moet de houten vloer elk jaar weer in de olie. Wat nou als er een alternatief is voor de houten vloer? Keramisch parket is dé vervanger van de houten vloer. De vloer lijkt op echt hout maar is veel gebruiksvriendelijker: keramiek gaat jaren mee, is makkelijk te combineren met vloerverwarming en is onderhoudsarm.            

Een vloer voor een strandhuis

Je hoeft geen huis aan het strand te hebben, breng de ‘Beach House’ look direct naar jouw eigen huis. Steigerhout met zachte pastelkleuren wordt vaak gebruikt in de villa’s van Miami en Californië. Met een eiken keramisch parket kun je dit perfect nabootsen.

Een vloer voor een industriële inrichting

Niet alleen voor de fancy zomerse huisinrichtingen, die je ziet bij strandhuizen, is keramisch parket geschikt. Ook strakke en industriële inrichtingen zijn perfect te combineren met parket. Geef een industriële inrichting bijvoorbeeld een zachtere look door een mooie bruine vloer.

Een vloer voor een neutrale ruimte

Neutrale ruimtes kunnen vaak kil of ‘te strak’ overkomen. Geef deze wat meer sfeer met een gek patroon in de vloer. Zo breek je bijvoorbeeld de strakke muren open. De vloer is dan wel een blikvanger, maar geeft de ruimte ook meer sfeer waardoor de neutrale muren meer zullen opvallen. Dit klinkt een beetje tegenstrijdig maar toch werkt dit als een perfecte combinatie van chaos en orde.

Kleur en design voor elke ruimte

Zoals al een beetje aangegeven in deze blog is een keramisch parket perfect voor elk soort ruimte en kan het een kamer echt tot leven wekken. Een specialist in keramisch parket is vloerenmantegels. Hier vind je echt elke kleur en patroon die je maar kan wensen. Een unieke vloer kan ook jouw kamer echt compleet omtoveren.