Het visgraat laminaat is tegenwoordig erg populair. Dit komt door de luxe en excellente uitstraling van het type laminaat. Wat veel mensen niet weten is dat het al heel oud is. Niet zozeer het laminaat, want dit is een relatief recente de uitvinding, maar het visgraatmotief. In deze blog willen we je meer vertellen hierover. Daarnaast geven we een aantal tips hoe je het visgraat laminaat kunt inzetten om je woning een excellente look te geven. Wanneer je deze blog uit hebt, geniet dan ook van onze andere blogs. Op ons forum houden we je graag op de hoogte van de laatste nieuwtjes als het gaat over wonen en ontwerpen van residentiële binnenruimtes.

Het visgraatmotief verklaard

Een van de eerste voorbeelden van een visgraatmotief stamt uit het jaar 1539, de vloer is gelegd in Italië. We weten niet of dit motief daar ook ontstaan is. Wat we wel weten is dat na dit jaar in Frankrijk het motief erg populair geworden is. Daar stond het bekend onder de Franse naam bantons rompus, Wat zoveel betekent als gebroken stokjes. Wanneer je naar het visgraatmotief kijkt, dan is het niet moeilijk je voor te stellen hoe ze daar toen bij gekomen zijn. Het visgraat motief komt niet alleen voor (zoals vroeger) in paleizen en kastelen, maar nu ook bij de mensen thuis. Het is nu zelfs makkelijker geworden dit motief op je vloer te krijgen, omdat er dus laminaat verkrijgbaar is met dit motief. Je hoeft dus geen houten vloerdelen in dit patroon te leggen. Dat scheelt een boel werk, zo kunnen de experts je verzekeren.

Modern gemak met laminaat

Laminaat is gemakkelijk te zagen en te leggen. Zo is je woonkamer snel op orde en kun jij je interieurstijl erop aanpassen. Het makkelijkst is om voordat je begint met de kamer: een concept te verzinnen, dit uit te werken op een groot vel papier en het als leidraad te nemen. Zo wordt het ook veel makkelijker om eventueel een interieurarchitect je wensen duidelijk te maken. Ideeën kun je uit magazines, vanaf het internet en allerlei andere bronnen halen. Visgraat laminaat is verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen. Zo past het altijd bij jouw interieurontwerp.