Is een waterontharder iets voor mijn huishouden?

Geplaatst op

Een waterontharder wordt gebruikt, zoals de naam al aangeeft, om water te ontharden. Nu zul je waarschijnlijk afvragen: wat is hard water en heb ik een waterontharder nodig? Dat gaan we ontdekken in deze blog. Veel mensen weten nog niet af van deze techniek van een waterontharder en waar het precies goed voor is. Er zitten namelijk veel voordelen aan voor in het huishouden.

Wat is hard water?

Hoe harder het water hoe slechter dit is voor leidingen en onze elektrische apparaten. Hard water is simpelweg water met mineralen. Hoe meer mineralen hoe harder het water. Deze mineralen bestaan voornamelijk uit magnesium en calcium. Deze mineralen zorgen ervoor dat weer andere mineralen niet goed oplossen in het water. Zo kunnen zeepresten niet goed oplossen en ontstaat er op den duur ook kalk. Dit zorgt alleen maar voor ophopingen in je leidingen en daarnaast vaak voor de herkenbare kalkaanslag.

Waarom willen we water ontharden?

Hoe harder het water hoe meer kalk ontstaat in de leidingen en elektrische apparaten in je huishouden. We willen dit zoveel mogelijk voorkomen. Als je dit te lang negeert dan zal de levensduur van je wasmachine en kookapparaten drastisch omlaaggaan. Je zult ongetwijfeld wel eens gemerkt hebben dat er kalkaanslag ontstaat in de douchecabine en rondom de wasbak in je huishouden. Het is vaak een wit/geel achtige aanslag dat ontstaat op vochtige oppervlakken.

Heb ik een waterontharder nodig?

Heb je veel last van kalkaanslag? Let hierbij op dat veel kalkaanslag niet meteen zichtbaar is! Kalkaanslag vormt zich namelijk aan de binnenkant van je vaatwasmachine en wasmachine. Toch maar eens tijd om dit een keer goed te controleren. Als je in een gebied woont waar er sprake is van hard water dan raden we aan om een waterontharder te laten installeren. Je kunt dit het beste laten doen door dit direct op de watertoevoer van je woning aan te sluiten. De waterontharder filtert de mineralen die uiteindelijk tot schade leiden in je leidingen en apparaten. Een waterontharder filter ook grotendeels het ijzer uit je water. Zie je dus in je sanitair vaak de roodachtige ijzerresten ontstaan? Dan is een waterontharder ook zeer sterk aangeraden. Check bij wateronthardervergelijker.com voor de beste waterontharder dat past bij jouw huishouden.

Gerelateerde berichten

Over ons

Het ontwerp van meubels is niet alleen belangrijk voor de uitstraling van een huis, maar ook voor de kwaliteit van leven. Het juiste meubilair kan helpen om een gezonde en comfortabele leefomgeving te creëren en de sfeer in een ruimte positief beïnvloeden. Wij helpen je hiermee.

Contactgegevens

Via info @ mulmeubel.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden