Inboedelverzekering schade ontstaan in de tuin

Geplaatst op

In 2014 vergoede slechts een handje vol verzekeraars schade die ontstaan was in de tuin. Nu denk je misschien: ‘hoe zou ik ooit inboedelschade hebben in de tuin?’ Dit komt echter vaker voor dan je denkt. Een schade die veelvuldig voorkomt is schade na het struikelen over de drempel bij de deur.

Na het struikelen valt er bijvoorbeeld een dienblad met servies, telefoon of een tablet kapot op de grond. Daarnaast kan er ook schade ontstaan door het omvallen van de tuintafel. In beide gevallen werd er jarenlang niets tot weinig schade vergoed door verzekeraars.

Schade in de tuin steeds vaker vergoed

Verzekeraars die schade in de tuin niet onder hun standaard inboedelverzekering scharen, geven aan dat de kans op schade rondom het huis veel groter is dan binnen het huis. “Het schaderisico in de tuin is groter dan in huis, het vergoeden van schade in de tuin zorgt voor hogere premies. Iemand zonder tuin zou hierdoor relatief veel betalen, terwijl er geen extra risico’s afgedekt zijn.”

Er zijn met de jaren echter steeds meer verzekeraars die de schade in de tuin en schuur wel vergoeden, hiervoor moet je in veel gevallen een allrisk inboedelverzekering hebben. Let daarom goed op bij het afsluiten, de voorwaarden van een inboedelverzekering vergelijken loont!

Schuur, schutting en bestrating vergoed vanuit opstalverzekering

Een aantal vaste elementen in de tuin wordt niet vergoed vanuit de inboedelverzekering, maar wel vanuit de opstalverzekering. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de schuur, een tuinhuis, de tuinafscheiding en de bestrating. De spullen in de schuur vallen hierbij niet onder de opstalverzekering.

Schade in de tuin die niet wordt vergoed

Er blijven altijd uitzonderingen op schades die vergoed worden. Een feesttent die wegwaait of omgevallen bloempotten worden bijvoorbeeld niet vergoed.

De meeste risico’s worden afgedekt wanneer je een allrisk inboedelverzekering en opstalverzekering hebt. Wil je langdurig genieten van je nieuwe tuin? Dan is dit de combinatie die wij aan zouden raden.

Gerelateerde berichten

Over ons

Het ontwerp van meubels is niet alleen belangrijk voor de uitstraling van een huis, maar ook voor de kwaliteit van leven. Het juiste meubilair kan helpen om een gezonde en comfortabele leefomgeving te creëren en de sfeer in een ruimte positief beïnvloeden. Wij helpen je hiermee.

Contactgegevens

Via info @ mulmeubel.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden