Minimalistische interieurstijlen, als de minimalistische- (zen), moderne- (veel staal), industriële- of Scandinavische (tot op zekere hoogte) stijl zijn tegenwoordig mateloos populair. Maar soms wil je terug naar vroeger, vanuit een nostalgisch gevoel, dat gevoed wordt uit een verlangen terug te keren naar een tijd die in het verleden ligt, eentje die je misschien niet eens meegemaakt hebt. Een ontwerpstijl voor in je woning en zeker voor in de keuken, die volkomen beantwoord aan deze behoefte, is de klassiek moderne keukenstijl. Vooral de warmte en de elegantie die deze laatste stijl uitstraalt, zijn een reden dat steeds meer mensen fan hiervan zijn. In deze blog nemen we een aantal kenmerken van deze populaire interieurstijl met je door. Onze tip om de sfeer van weleer in huis te halen, kies voor het modern klassieke pareltje dat de naam: Aga Cooker draagt.

Wat kenmerkt een klassiek moderne keuken?

Er zijn een aantal kenmerken die onlosmakelijk verbonden zijn met de klassiek moderne stijl. We nemen ze hieronder eens even rustig met je door.

·        Elegant

Een klassiek moderne keuken heeft de naam uiterst sfeervol te zijn. Ondanks de klassieke (lees: uit het verleden afkomstige) elegante designtaal, ontbreekt het de modern klassieke keuken aan niets op het hedendaagse technologisch vlak. Met andere woorden: ook in deze keuken vind je state-of-the-art keukenapparatuur. Vaak zien we een palet van warme kleuren, mooi gelakt hout en een natuurstenen gootsteen. Extra sfeer wordt opgeroepen door de vele verfijnde greepjes en kranen in de keuken.

·        Eenvoudig

Het ontwerp van de keuken is eenvoudig als het gaat om verfraaiingen en decoratie. De klassieke moderne keuken doet ons denken aan de ronduit basic keukens uit de jaren twintig en dertig, natuurlijk wel uitgevoerd met moderne apparatuur.

·        Faciliteiten in de keuken

Om de sfeer helemaal compleet te maken (oud en nieuw gemixt) is een Aga Cooker een prima investering in je klassiek moderne keuken. Dit fornuis is in drie varianten te verkrijgen: werkende op gas, propaan of elektriciteit. Deze fornuizen worden met de handgemaakt en zijn al meer dan 80 jaar een begrip. Ze zijn duurzaam en hebben een schitterende uitstraling  in je klassiek moderne keuken en zijn van een topkwaliteit.

Conclusie

Door de tijdloze, nostalgische uitstraling van de klassiek moderne stijl is het geen wonder dat keukens in deze ontwerptrant te vinden zijn in verbouwde jaren dertig- en twintighuizen (ook in nieuwbouwhuizen die afgeleid zijn van deze oude bouwstijlen). Een Aga Cooker brengt je direct in de sfeer van 70 jaar terug, maar dan met een tijdloos design en kwaliteit van nu.

Meer ontdekken?

Wil je 5 tips om je huis lichter te maken en hoe verhuis je als een professional? Check onze site en ontdek het allemaal.