Met een waterontharder in huis zorg je voor een beter leefklimaat en zul je veel minder tijd kwijt zijn aan het schoon en netjes houden van je badkamer, douche en toilet. Hoe dit allemaal in elkaar zit nemen we graag met je door in deze blog, waarin we de werking van de waterontharder voor thuis uit de doeken doen. Laat je informeren door ons en doe je voordeel met de tips die we je geven. Als je je laat inspireren dan beloven we je dat je  Senseo ontkalken voortaan tot het verleden behoort. 

Sneller een schone badkamer

Wanneer er geen waterontharder op de hoofdleiding aangesloten is, dan zul je problemen kunnen ervaren met kalkaanslag. Het gaat daarbij om kalk die zich bijvoorbeeld hecht aan leidingen van wasmachines, vaatwassers, CV-systemen en andere systemen die belangrijk zijn binnen je woning. Daarbij zul je ook te maken krijgen met kalkaanslag op muren, het bad, de gootsteen, de douchewand, douchekop en vrijwel alle onderdelen in huis die in contact staan met water. Op den duur gaan dingen minder goed functioneren, omdat de kalkaanslag bijvoorbeeld zorgt dat water niet goed meer kan stromen. Het komt dan voor dat apparaten eerder stuk gaan en al eerder veel meer stroom gaan verbruiken terwijl ze minder goed werken. Sluit dus een waterontharder aan!

Welke waterontharder moet ik hebben? 

Er zijn een aantal waterontharders in omloop die door veel mensen gebruikt worden. Een daarvan is de ionische waterontharder die werkt met zout en een ionenwisselaar. Deze is wat minder goed voor het milieu, omdat het zout uiteindelijk in onze zoetwatervoorraad terecht komt. Dat is geen goed nieuws voor mens en dier. 

Een andere waterontharder werkt met magnetische straling. Deze laatste is onze favoriet omdat je er A. geen werk mee hebt (gewoon aansluiten en klaar) en B. er geen zout gebruikt wordt. Dat is dus milieuvriendelijk!